Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 18.05.2018.
17:22 >> 19:44h
Vestionline, Tanjug A

Pucnjava u srednjoj školi u Teksasu, više mrtvih

Između osam i deset osoba ubijeno je u pucnjavi u srednjoj školi u Santa Feu, u američkoj državi Teksas. Osumnjičeni za pucnjavu je uhapšen, rekao je novinarima pomoćnik direktora Kris Ričardson. U školi i oko nje pronađene su naprave za koje se sumnja da su eksplozivne, saopštile su lokalne vlasti.

Tanjug/AP
Policija okupirala srednju školu u Santa Feu

Šerif okruga Haris Ed Gonzales naveo je na svom nalogu na Tviteru da je privedena još jedna osoba.

Jedno lice, za kojeg se sumnja da je učenik, uhapšeno je u pucnjavi, a privedena je još jedna osoba, za koju se takođe sumnja da je učenik, dodao je Gonzales.

Istakao je da većinu stradalih čine učenici.

Povređeni se prebacuju u bolnicu u obližnjem gradu Galveston, rekao je portparol te bolnice, ali nije precizirao broj povređenih niti je izneo druge detalje.

Prema navodima lokalnih vlasti, najmanje 12 osoba iz škole primljeno je u tri bolnice.  

Šerif Goznales je naveo da je najmanje jedan policajac povređen.

Očevici navode da je napadač ušao u učionicu i otvorio vatru iz puške.

Prosvetne vlasti u gradu Santa Fe navode da policija radi na onesposobljavanju eksplozivnih naprava koje su pronađene u školi i oko nje.

AP ukazuje da nema naznaka o tome koliko je uređaja pronađeno.

Policija je pozvala građane da budu oprezni i da pozovu ukoliko primete bilo kakve sumnjive naprave.

Američki predsednik Donald Tramp je povodom pucnjave rekao da je njegova administracija odlučna da uradi sve što je u njenoj moći da zaštiti učenike i obezbedi škole u SAD.

Tramp je dodao da federalne i lokalne vlasti sarađuju posle napada u kojem je ubijeno najmanje osam osoba, preneo je Rojters.

"Moja adminitracija je odlučna da uradi sve što je u našoj moći da zaštitimo naše učenike, obezbedimo naše škole i držimo oružje van ruku onih koji predstavljaju pretnju po sebe i druge", rekao je Tramp u Beloj kući.

Tramp je dodao da žali zbog "strašnog gubitka života" i uputio podršku svima na koje je uticao ovaj "apsolutno užasan napad".

Ovo je treća pucnjava u školi u SAD u proteklih sedam dana, a 22. po redu od početka godine u SAD.

POVEZANE VESTI

Petak 18.05.2018. 21:24
Evo kako se podižu i vaspitavaju deca tim putem smo krenuli da slučajno ne zaostanemo za razvijenim zapadom i još razvijenijom aMerikom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online