Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 15.04.2018.
19:19
Vesti A

"Panter" pokušao otmicu u Rimu!

Mitar M. (67), jedan od ključnih članova svetski poznate bande pljačkaša Pink panter, uhapšen je u Rimu prilikom pokušaja otmice italijanskog biznismena, javili su mediji. Otmica je trebalo da se desi u utorak, u vreme kad je pažnja italijanske javnosti bila usmerena na utakmicu Lige šampiona između Rome i Barselone, zbog čega su ceo grad i italijanski policajci bili koncentrisani na dešavanja na stadionu Olimpiko.

EPA/Angelo Carconi
Otmičari hteli da iskorsite gužvu zbog Romine utakmice u sa Barselonom

- Pljačkaši su tipovali žrtvu, biznismena koji se bavi građevinom, i rešili da ga otmu u njegovoj kući koja se nalazi u mirnom delu Rima, u blizini stadiona. Ulica u kojoj je biznismenova vila nije prometna i u njoj nema mnogo stambenih jedinica, a budući da su policijske snage bile koncentrisane oko stadiona, mislili su da će svoj plan sprovesti bez većih problema - prenose italijanski mediji vest o hapšenju Mitra M. koji je priveden sa dvojicom saučesnika, Italijanima Stefanom S. (58) i Paolom S. (50).

Mediji javljaju da je uhapšenu trojku policija duže vreme držala na oku jer su inspektori imali informaciju šta se sprema. Razbojnici to očigledno nisu znali, ali ni sama žrtva čije ime italijanski mediji ne navode zbog njene bezbednosti. Kada je Mitar M. sa dvojicom Italijana upao u biznismenovu vilu, policija je krenula u akciju.

Hapšen i pre šest godina

Mitar M. je hapšen i 2012. godine u Rimu zahvaljujući nemarnosti dvojice saučesnika. Oni su, naime, posle pljačka zlatare "Roberto Koin" na mestu razbojništva ostavili jednu od kesa koju su poneli da spakuju dragulje vredne milion i po evra, a na čijoj unutrašnjoj strani je policija našla Mitrove otiske. On je nešto više od mesec dana posle pljačke lociran i uhapšen u predgrađu Rima. U momemtnu hapšenja, kako pišu mediji, Mitar je uputio komplimente komandantu policijske jedinice Vitoriju Riciju, uz reči da ga "poštuje sa televizije".

- Planirali su da ga kidnapuju i traže otkup jer su znali da ima dosta novca. Imali su fantomke i izolir-traku sa sobom. Kod jednog od njih je prilikom hapšenja nađen pištolj s izbrušenim serijskim brojem. Ipak, žrtva ni u jednom trenutku nije bila u opasnosti jer je policija odmah reagovala - preneli su mediji reči izvora iz italijanske policije.

Mediji pišu da je policija tokom praćenja čak i prisluškivala razgovore trojice uhapšenih u kojima su oni do detalja otkrili svoj plan. "Ako ne bude dao novac, slomićemo mu prste. Ako ni tada ne bude sarađivao, treba stvarno da ga povredimo", samo je jedan detalj iz razgovora objavljenog u italijanskim medijima. Policija je na osnovu tih razgovora uverena da je uhapšena trojka lako mogla i da ubije svoju žrtvu.

Ko su "Pink panteri"

* odgovorni su za mnogobrojne pljačke nakita u raznim zemljama sveta
* plen koji su odneli procenju se na više od 500 miliona evra
* najveća i najuspešnija pljačka im je bila u Japanu 2004. kada su odneli plen vredan 32 miliona dolara
* Interpol je ovu grupu nazvao najmoćnijom i najbolje organizovanom bandom na svetu
* ime je dobila posle pljačke nakita u Londonu, kada su ukrali dijamant vredan pola miliona futni i stavili ga u teglu kreme za lice, kao u filmu "Povratak Pink Pantera" sa Piterom Selersom u glavnoj ulozi

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online