Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 13.04.2018.
17:54
Vestionline, Tanjug A

Tramp: Komi je "lažljivi ljigavac", bila je čast smeniti ga

Američki predsednik Donald Tramp burno je reagovao danas na oštre kritike koje je bivši direktor FBI Džejms Komi o njemu izneo u svojoj novoj knjizi, a u prvom reagovanju na obelodanjene detalje iz knjige Tramp je Komija opisao kao "lažljivog ljigavca".

Tanjug/AP
Tramp smatra da je Komi "lažov"

- Bila mi je velika čast da smenim Džejmsa Komija - napisao je Tramp danas na Tviteru.

U knjizi koju će iduće nedelje objaviti, a u koju je AP već imao uvid, Komi oštro kritikuje Trampa zbog neetičkog ponašanja i nepoštovanja istine i opisuje ga kao "mafijaškog šefa" koji "zemljom rukovodi zbog ličnog ega".

Knjiga "Viša lojalnost" napisana je na osnovu Komijevih javnih izjava i pisanih saopštenja o njegovim kontaktima s Trampom i rastućoj zabrinutosti zbog Trampovog integriteta, ali sadrži i lične opaske o Trampu koje će predsednika zasigurno iritirati, navodi AP.

- Predsednički mandat Donalda Trampa umnogome ugrožava ono što je dobro u ovoj zemlji - piše Komi, koji Trampovu administraciju opisuje kao "šumski požar" koji ne mogu obuzdati etički lideri unutar vlade.

Za Trampa Komi kaže da pokušava da pomuti granicu između sprovođenja zakona i politike, a navodi i da ga je Tramp lično pritiskao u vei sa istragom o mešanjem Rusije u američke predsedničke izbore.

Na ličnijem nivou, Komi tvrdi da je Tramp više puta od njega tražio da razmotri pokretanje istrage o optužbama da su Tramp i ruske prostitutke urinirali u krevetu u moskovskom hotelu, kako bi se dokazalo da je to laž.

Tramp je kategorično porekao te optužbe, a Komi kaže da je predsednik najverovatnije želeo da se o tim navodima sprovede istraga kako bi svoju suprugu Melaniju uverio da je to laž.

Tramp je Komija smenio u maju 2017, kritkujući ga kao "lažova", a razlog za njenu smenu bio je način na koji Komi rukovodio istragom FBI o mejlovima Trampove bivše demokratske protivkandidatkinje Hilari Klinton.

Komijeva smena je u Ministarstvu pravde dovela do meteža koji je rezultirao imenovanjem Roberta Malera za specijalnog tužioca nadležnog za istragu o Rusiji.

Malerova istraga je obuhvatila i pitanje da li je Tramp opstruisao rad pravosuđa otpuštanjem Komija, što predsednik negira, podseća američka agencija.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online