Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 25.01.2018.
13:44
Vesti A

Mehaderu preti "duga robija"

Bivši pomoćnik gradonačelnika sidnejskog Oberna Salim Mehader jedan je od uhapšenih pod optužbom za prevaru osiguranja u vezi sa sudarom na jugoistoku grada prošle godine u oktobru.

youtube.com/G-Diga
Obmana suda: Salim Mehader

On je optužen za planiranje prevare i obmanu pravosuđa. Pored njega, u zatvoru se našlo još pet osoba: njegov saradnik Ahmad Džabar, dva brata i njihove žene.

Veruje se da su svi učestvovali u pokušaju prevare.

Ovaj 31-godišnjak lišen je slobode posle obimne policijske istrage o udesu, za koji policija tvrdi da je namešten kako bi Mehađer na taj način izbegao sudski pretres koji ga je tog dana očekivao zbog optužbe za napad na taksistu.

Predstavnica policije potvrdila je da je on optužen i da mu je odbijeno da se brani sa slobode.

Ostali pohapšeni čekaju da čuju kakve ih krivične prijave očekuju.

Mehader je vozio svoj skupi mercedes AMG kada se vozilo sudarilo sa džipom micubiši na Delhi ulici u Lidkombu, u 8.45 ujutro, 16. oktobra prošle godine.

On je, kako je predstavljeno, bio zarobljen u vozilu, a onda prebačen u bolnicu.

Sudar ga je sprečio da prisustvuje prvom danu suđenja za napad na taksistu. Sumnjajući da je cela stvar nameštena, detektivi su organizovali specijalnu jedinicu da istraži sudar.

Rezultat: u utorak malo pre sedam ujutro Mehader je uhapšen u svojoj kući u luksuznom naselju Vokluz, dok su ostali pohapšeni mahom na adresama u Lidkombu.

Veruje se da su dve uhapšene žene bile u micubišiju i da je Mehader s njima pre i posle sudara dogovarao kakve izjave da daju.

Policija je najavila još hapšenja. Detektiv komandir lokalne stanice u Flemingtonu Filip Rodžerson nije hteo da odmah imenuje Mehadera, ali je kazao da je nameštanje sudara vozila predstavljalo "obimno pripremljen plan" da bi se izbeglo njegovo pojavljivanje na sudu.

- Ako bude proglašen krivim, optužbe protiv njega doneće mu dugi boravak u zatvoru - kazao je detektiv, dodajući da oni poseduju "dovoljno dokaza i svedoka" da ga izvedu na sud.

Napao i novinarku

U nedelji kad se sudar dogodio, Mehadera je očekivao još jedan izlazak na sud, ovog puta zbog napada na novinarku TV-kanala Sedam. Takođe se očekivalo i dvonedeljno suđenje u vezi dva sklopljena posla.

Posle sudara, njegovi advokati uspešno su izdejstvovali da mu se suđenja odlože za 31. januar, odnosno 19. februar. U to vreme, njegov advokat Bret Galovej kazao je sudiji za prekršaje da mu je klijent bio učesnik "relativno ozbiljne" saobraćajne nesreće na putu u sud. Dve žene u micubišiju i jedan njegov saputnik bili su nepovređeni.

U potonjim danima, predstavnik Mehaderovih firmi kazao je da je bilo kakva sugestija da je udes namešten - smešna.
- Oni koji donose takve ocene predstavljaju zlobne osobe - napisao je on medijima "Ferfaksa".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online