Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.01.2018.
23:15
Vestionline, Sputniknews.com A

Mračne tajne Adolfa Hitlera

Kontroverzni lik najvećeg negativca u istoriji mnogo je kompleksniji nego što se predstavlja.

wikipedia.org/Bundesarchiv, Bild
Hitlerova prva ljubav je bila Jevrejka

Adolf Hitler, rođeni Austrijanac, nemački je vođa koji je postao simbolom zla u Drugom svetskom ratu, koji je pokorio Evropu i pokrenuo "čišćenje" kontinenta od Jevreja. Međutim, koliko god o njemu znamo, neke su stvari smešne, neke bizarne, a neke su mu zaista mogle štetiti imidžu i utisku kojeg je želeo ostaviti, pa su skrivane od javnosti.

1. Bio je zaljubljen u Jevrejku

I ne samo to, već je njegova prva ljubav bila Jevrejka. Njeno ime je bilo Stefani Isak, a ona nije znala da on gaji osećanja prema njoj, piše „Brajt sajd“. U mladosti je bio vrlo stidljiv i nije joj nikad priznao šta oseća, ali je imao brojne fantazije o kojima je posle pričao, a napisao je i posvetio joj je mnoge ljubavne pesme. Kako je od ljubavi prema jednoj Jevrejki prešao na mržnju celog naroda, teško je shvatiti.

2. Imao je samo jedan testis

Mnogi veruju kako je zbog tog „defekta“ stekao kompleks manje vrednosti, a testis je izgubio boreći se za Nemačku tokom Prvog svetskog rata. Ozleđen je tokom bitke na Somi 1916, a lekar mu je uklonio testis da bi mu spasao život.

3. Sveštenik mu spasao život

Kad je imao samo četiri godine, Hitlera je od utapanja spasao jedan dečak. On je skočio u zaleđenu vodu i spasao mu život. Kasnije, on je postao sveštenik i doživotno žalio zbog spasavanja nacističkog vođe.

4. Nikad nije ušao u koncentracioni logor

Uvek se držao dalje od prljavih poslova i nikada nije bio u logorima. Naredbe je izdavao tiho i nikada nije ostavljao pisane tragove s nalozima za ubijanje i genocid.

5. Od sigurne smrti spasao ga je Britanac

Jedan britanski vojnik je za vreme Prvog svetskog rata spasao Hitlera iako je imao naredbu da ga ubije. Hitler je kasnije pronašao novinski članak o vojniku Henriju, prepoznao ga je, i sačuvao u svojoj arhivi.

6. Nije mogao podneti okrutnost prema životinjama

Hitler je izričito zabranjivao okrutnost prema životinjama, pa je u skladu s tim ograničio lov i testiranje lekova nad njima. Životinje je zamenio Jevrejima, a zakonom je zabranio mučenje nedužnih životinja.

7. Prvi je patentirao seks-lutku na naduvavanje

Tražio je svoje inženjere da mu izrade nešto tog tipa budući da su njegovi vojnici često dobijali sifilis od prostitutki.

8. Nominovan je za Nobelovu nagradu za mir

To definitivno nije nešto čime bi Nobel trebalo da se ponosi, ali zaista se dogodilo. Naime, nominovao ga je švedski parlamentarac Brant 1939. On je bio posvećen antifašizmu i nominaciju je želeo da izreklamira kao svojevrsnu parodiju. Ipak, njegova se šala nije baš svidela javnosti.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online