Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 10.01.2018.
05:11
Z. Mirković - Vesti A

Želim istinu o ćerkinoj smrti

Pred Zemaljskim sudom u Inzbruku u četvrtak počinje suđenje protiv N. R, optuženog da je u februaru prošle godine ubio Dženifer Vasić (26) i potom je bacio u reku In.

pixabay.com
U insbruku nastavljeno suđenje za ubistvo žene poreklom iz Srbije

Suđenju će prisustvovati i Dženiferina majka Verica O, koja živi u Nemačkoj i koja je najavila da će "doći u sudnicu, pogledati optuženog u lice i reći mu da konačno kaže istinu".

Verica ističe da je Dženifer, dok je odrastala u Nemačkoj, bila veoma srećna i da je bila "mala princeza" porodice, u kojoj je imala još tri brata.

- Nekada je bila veoma srećna. Nikada porodici nije pravila probleme, bila je dobar đak i kasnije je dobro učila zanat. Često je izlazila, imala je mnogo prijateljica, vodila je lep život. Mogla je da ima i fantastičnu budućnost... Međutim, krenula je pogrešni putem i nisam uspela da je zaštitim - rekla je Verica za bečki dnevnik "Kronen cajtung".

Verica je dodala da je u aprilu 2012. jedna prijateljica, takođe iz Srbije, došla kod njih na kafu. To je bilo vreme kada je Dženi bila u lošem psihičkom stanju pošto joj je neposredno pre toga umro otac.

- Stalno mi je tada pričala o snu i o jednom muškarcu koji bi joj uklonio bol. A kada je Miša došao pred naša vrata, Dženi je iznenada prebledela i rekla: "Mama, njega sam, tačno njega, videla u snu" - prisetila se za medije tužna majka.

Dženifer je tada imala 21 godinu i zaljubila se u nepoznatog muškarca koji se pojavio s prijateljicom. Nažalost, rekla je Verica, i taj muškarac se zaljubio u Dženi.

- Moji sinovi i ja nismo bili oduševljeni njime, a još manje njegovim roditeljima koji su bili hladni. Dženi nije slušala ni mene, ni braću - rekla je Verica.

Posle razmene više pisama i cveća, u martu 2013. godine Dženi se udala i preselila u austrijski gradić Vergel. Ubrzo je zatrudnela i rodila jednog sina, a godinu dana kasnije i drugog.

Hronologija

*  Dženi i majka čule su se telefonom poslednji put 2. februara 2017. pre podne
posle razgovora Dženi je vozom otputoala u Kunel, gde je radila u farmaceutskoj kompaniji kao čistačica
* po završetku radnog vremena po Dženi je svojim taksijem došao svekar N. R.x

* Dženi je, tvrdi tužilaštvo, ušla u automobil i tada je poslednji put viđena živa
* nekoliko sati kasnije Verica je dobila SMS poruku sa njoj nepoznatog broja, a u poruci je pisalo: "Ponovo sam se zaljubila. Molim te, nemoj da me tražiš"
* ispostavilo se da je N. R. poslao poruku, pa je uhapšen

- Često sam je posećivala u novom domu i primetila sam kako je postajala sve tužnija. Moju ćerku nisu puštali iz kuće, a posle samo godinu dana braka muž je počeo da je vara. Pokušavala sam stalno da je ubedim da se razvede i vrati u Minhen, ali ona to nije htela. Govorila je da to nije moguće jer bi mogla da izgubi decu. Zato je počela da razmišlja o bekstvu sa sinovima jer nije htela da se razdvoji od njih i to je za nju bila smrtna presuda. Razum mi je sve vreme govorio da se dogodilo nešto strašno, ali srce nije želelo da prizna. I nadala sam se, sve do 1. aprila, kad je Dženino telo nađeno u reci In. Moj svet se tada raspao - zaključila je za medije Verica.

 

 



Našao novu ženu

 


Mediji pišu i da je Dženin suprug u međuvremenu našao drugu ženu s kojom sada živi, dok je dvojicu sinova iz braka sa Dženifer ostavio kod svoje majke da brine o njima! Osim što se bori da se sazna istina o Dženinoj smrti, Verica se sada bori i za starateljstvo nad dečacima.
- Neću mirovati dok ne budu kod mene. To sam dužna svojoj Dženi - kazala je ona.



3
meseca se Dženi vodila kao nestala

 

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online