Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 29.12.2017.
12:59
sputniknews.com, Vestionline A

Vladimir Putin - od političara do legende

Vladimir Putin je od predsednika Rusije prerastao u legendu koja se izvila iznad politike, ali problem je u tome što ne sme da ode sa vlasti, jer "ako nema Putina, onda nema ni Rusije", piše nemački list "Špigl".

EPA/Kirill Kurdyavtsev/Pool
Najpopularniji čovek Rusije: Vladimir Putin

Upravo tu frazu rekao je jedan visoki ruski zvaničnik na forumu "Valdaj" u Sočiju 2014. godine, želeći da objasni koliko građani Rusije veruju ruskom predsedniku i kako ekonomske sankcije neće podeliti društvo, ali iza tih reči, kako ocenjuje autor teksta, stoji nešto više.

Kako tvrdi, ukoliko se jedan politički lider identifikuje sa čitavom zemljom, onda to znači da je u toj zemlji demokratija doživela krah, ali opet postavlja se pitanje kako neko uspe da preraste funkciju, koja je sama po sebi na vrhu lanca, i preraste u legendu?

Nemački list objašnjava da je čitav razvojni put Putina, još od raspada Sovjetskog saveza, bio prožet političkim mentorima koji su uticali na to da stekne neophodno iskustvo kako bi se etablirao kao ličnost koja će zameniti prvog predsednika samostalne Rusije Borisa Jeljcina.

List navodi da iako tada još nije bio dovoljno harizmatičan, okolnosti su bile takve da su sve Jeljcinove pristalice u njemu videle jedinu opciju za nastavak dotadašnje politike, budući da je Jeljcin u tom trenutku gubio na snazi.

Međutim, Putin je, uprkos tome što je vlast nasledio u veoma teškom periodu, budući da su u tom trenutku u jeku bili teroristički napadi širom Rusije zbog rata u Čečeniji, još te 1999. veoma brzo zadobio simpatije naroda, što je rezultiralo da za njega 2000. glasa skoro 53, a zatim 2004. godine rekordnih 71 odsto građana.

Predstoje još jedni izbori naredne godine, na kojima se takođe očekuje pobeda Putina, koji bi na vlasti trebalo da ostane još šest godina, ali list "Špigl" ocenjuje i da se ruska elita polako, ali sigurno već priprema za vreme kada Putin više neće voditi Rusiju.

POVEZANE VESTI

Petak 29.12.2017. 21:09
Putine care čuvaj nam Rusiju jer što ovi švabovi kažu to je tačno:nem tebe nema Rusije.Brzo će se naći u Rusiji,ako već i ne postoje oni koji su spremni da Rusiju unište.nek te tvoj narod čuva zarad Rusije i celog slobodarskog čovečanstva.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online