Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 14.07.2010.
22:26
Bliconline A

Ruski ribari: Čudovište u jezeru Čanji progutalo 19 ljudi

Ruski ribari zatražili su istragu stvorenja u udaljenom jezeru u Sibiru, koje liči na Nesi, mitsko čudovište iz Loh Nesa u Škotskoj, piše "Dejli mejl".

 Ovako je izgledala Nesi, čudovište iz Škotske
 

Lokalni stanovnici kažu da je Neski, kako su nazvali stvorenje, pojelo pecaroše koji su sa svojim čamcima zašli u mutne vode jezera Čanji.

Oni koji tvrde da su videli stvorenje kažu da podseća na dugovratu Nesi, a takođe ga zovu "zmijoliki", dok drugi navode da ima velika peraja i ogromni rep.

Poslednji misteriozni smrtni slučaj odigrao se prošle nedelje, kada je poginuo 59-godišnji muškarac, nakon čega je došlo do zahteva da se istraže vode Čanjija, jednog od najvećih slatkovodnih jezera u Rusiji.

"Bio sam sa svojim prijateljem (u čamcu), na oko 270 metara od obale", priča 60-godišnji Vladimir Golišev. "On je uhvatio nešto krupno na svoj mamac i stajao je u čamcu kako bi to dovukao. Međutim, to ga je povuklo sa takvom snagom da je prevrnulo njegov čamac".

* Za razliku od Loh Nesa, jezero Čanji nije dublje od sedam metara.


* Popularno je kupalište tokom leta, a poznato je da se u njemu nalaze šarani.


* Jezero Čanji, ostatak iz ledenog doba, dugo je 92 kilometara, a široko 55.


* Navodi o čudovištima u njegovim vodama prvi put su objavljeni u vreme SSSR-a.

"Bio sam u šoku. Nikada nisam video tako nešto u svom životu. Svukao sam odeću i počeo da plivam ka obali, ne usuđujući se da se nadam da ću uspeti", naveo je on.


Golišev je rekao da je njegov prijatelj povučen ispod površine jezera, što se dogodilo i u prethodnim incidentima.

"Nije uspeo (da se izvuče), i nikada nisu pronađeni njegovi ostaci", dodao je on.
Pre tri godine nestao je vojnik Mihail Doronin (32).


"Jezero je tada bilo mirno, ali je njegov brod iznenada počeo da se trese i prevrnuo se", ispričala je njegova baka Nina (80), koja živi pored jezera od rođenja.


"Nešto neverovatno živi u jezeru, ali ga ja nikada nisam video", rekao je njen suprug Vladimir (81).


Zvaničnici kažu da se u jezeru u poslednjih tri godine utopilo 19 ljudi, a u većini slučajeva njihovi ostaci nikada nisu pronađeni. Lokalni stanovnici kažu da je pravi broj nestalih viši. Oni tvrde da je neka tela koja su izbačena na obalu pojelo stvorenje sa velikim zubima. "Vreme je da se sazna istina", kaže Golišev.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online