Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 01.11.2017.
20:04
Ž. Marković - Vesti A

"Vesti" u Švajcarskoj: Jubilej slavili sa prijateljima

Folklorno muzičko društvo Kolo iz Nojhauzena je prošlog vikenda organizovalo zabavu pod motom Jesen u mom sokaku, a ujedno je bila i proslava jubileja - 35 godina od osnivanja ovog renomiranog društva pred 500 gostiju. Domaćini su pozvali vršnjake Izvora iz St. Galena, Jugosa iz Minhena, Blumberga iz Blumberga, "Nikole Tesle" iz Lucerna, Zavičaja iz Vintertura i Ostroga iz Vila.

Ž. Marković
Kolo iz Nojhauzena obeležilo 35 godina postojanja

Na ovoj jubilarnoj zabavi su bili i potpredsednik opštine Nojhauzen Dino Tamagni, generalni konzul Srbije u Cirihu Zoran Jeremić i predstavnik pravoslavne crkve iz Ciriha sveštenik Branimir Petković.

Zabava je bila podeljena u dva bloka, a počela je pozdravnim govorom predsednika FMD Kolo iz Nojhauzena, Željka Cvijetića, koji je potom mikrofon prepustio potpredsedniku opštine Nojhauzen Dinu Tamagni, konzulu Zoranu Jeremiću i sveštenku Branimiru Pekoviću, koji su takođe pozdravili prisutne goste.

Kulturni program otvorili su mališani domaćina sa koreografijom Igrale se delije, a potom su nastupali "pilići" iz KUD-a Zavičaj iz Vintertura sa koreografijom Igre iz Šumadije. U prvom bloku su nastupali još i Dečji ansambli Ostrog iz Vila, Izvor iz St. Galena i Zavičaj iz Vintertura. Potom su na bini nastupali i pripremni ansambli "Nikola Tesla" iz Lucerna i Izvor iz St. Galena i na kraju prvog bloka je nastupao izvođački ansambl domaćina Kolo iz Nojhauzena.

Ž. Marković
Članovi FMD Kolo iz Nojhauzena

Zahvalnost predsednika

Zahvaljujem se društvima koja su uveličala 35 godina od postojanja našeg udruženja, naročito bih se zahvalio društvima iz Nemačke, koja su prevalila dugačak put, pre svega Jugos iz Minhena, koji su uveličali ovu našu manifestaciju masovnim dolaskom. Naravno, bilo je svega i svačega za ovih 35 godina i lepog i tužnog, ali sve to tužno ćemo zaboraviti brzo i ostaće nam u sećanju samo lepe stvari i idemo dalje - izjavio je Željko Cvijetić, predsednik FMD Kolo iz Nojhauzena.
 

U drugom bloku pripremni i izvođački ansambli gostujućih udruženja su nastupali sa po još jednom koreografijom, da bi sam kraj drugog bloka pripao domaćinu izvođačkom ansamblu Kolo iz Nojhauzena, koji je odigrao koreografiju "Srpske igre iz Crnorečja".

Ž. Marković
Lena Spasojević i Jovan Milenković KUD Zavičaj iz Vintertura

Posle svih odigranih koreografija publika je aplauzom pozdravila izvođače. Na kraju kulturnog programa je usledila podela plaketa i zahvalnica svim gostujućim udruženjima, a potom je nastalo narodno veselje. Za dobar štimung u sali se pobrinuo orkestar Lako ćemo.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online