Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 06.10.2017.
20:11
S. J. - Vesti A

Premijerka obećala blagostanje

Premijerka Velike Britanije Tereza Mej ne razmišlja o tome da podnese ostavku, izveštavaju londonski mediji, pozivajući se na izvore u sedištu vlade u Dauning stritu. Odatle je saopšteno da "ostavka nije na dnevnom redu".

EPA/Facundo Arrizabalaga
Ja ostajem: Ni izborni gubici nisu pomerili Terezu Mej

O ovoj temi nije bilo komentara ni portparola britanske premijerke, ali ni njene Konzervativne stranke.

Tereza Mej izjavila je dan ranije da se vlada priprema za svaki mogući ishod pregovora sa EU o Bregzitu, uključujući i da se oni okončaju bez dogovora.

Komičar joj doneo otkaz

Hamondova bombona

Agencije prenose i da je premijerka govor više puta prekidala zbog kašlja, pa joj je ministar finansija Filip Hamond dao bombonu.

Ona je govorila i o parlamentarnim izborima u junu i izvinila se svojim konzervativcima zbog slabog izbornog rezultata stranke. "Ja sam vodila kampanju, žao mi je", rekla je ona na kraju godišnje stranačke konferencije.

Mej je tokom konferencije imala nekoliko "pehova", pa je tako u jednom trenutku njeno obraćanje prekinuo komičar Li Nelson koji se popeo na binu i dao premijerki obrazac P-45, što je dokument o prekidu radnog odnosa.

A pošto je odmah posle toga ispraćen iz sale, Nelson je preneo da mu je šef diplomatije Boris Džonson - kazao da to uradi.

Navodno, opšti utisak izveštača je bio da ovaj incident nije uznemirio Terezu Mej, koja je sve to prokomentarisala rečima: "Baš sam htela da pričam o nekome kome želim da dam P-45: Džeremiju Korbinu", lideru opozicionih laburista.

Britanski san

Protest u Mančesteru

Napustimo Bregzit" ("Exit from Brexit"), glasio je zahtev demonstranata u Mančesteru koji su tražili od premijerke što tešnju saradnju i komunikaciju sa Evropskom unijom. Povod za izlazak nekoliko desetina hiljada na ulice bio je početak kongresa vladajuće Konzervativne partije, naveli su nemački mediji.

Bi-Bi-Si je preneo da desetine poslanika u britanskom parlamentu diskutuju o mogućnosti da zatraže od Mejove da se povuče sa funkcije. Nije poznato da li su ovi poslanici u većini.

Ona je na stranačkom kongresu govorila o Bregzitu i predstavila nove inicijative, od ulaganja dve milijarde funti u gradnju 25.000 novih kuća i socijalnih domova za iznajmljivanje do 2021. godine, do nacrta zakona o ograničavanju računa za struju i gas.

Mejova je rekla da ovim merama želi da poboljša životni standard Britanaca i da promoviše "britanski san".

Brojni ministri javno su pohvalili govor, a izvor iz vlade rekao je da je ona kasnije primila pozive od svojih kolega koji su joj iskazali podršku.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online