Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 22.09.2017.
00:44
N. Popović - Vesti A

"Vesti" u Nemačkoj sa predsednikom Saveza srpskih udruženja: Najavio sam odlazak!

Mićo Ćetković, predsednik Saveza srpskih udruženja Nemačke (SSUN) reagovao je na izveštaj "Vesti" sa skupa koji je u subotu održan u Rideshajmu na kojem su predstavnici desetak klubova iz Nemačke (četiri su članovi SSUN) na marginama folklornog seminara, sa Milanom Čobanovim iz Berlina, predsednikom Centralnog saveta Srba Nemačke, razgovarali o budućnosti SSUN i modelima saradnje sa CSSN.

Vesti
Nema potrebe da me smenjuju: Mićo Ćetković

- U dilemi sam šta je taj skup u Rideshajmu zaista bio - seminar za umetničke rukovodioce folklornih društava, kako je zvanično nazvan ili neko "mirovno veće" koje se bavilo međuljudskim odnosima unutar Saveza kojem sam još na čelu - kaže Ćetković za "Vesti".

Istine radi, o čemu se u Rideshajmu tačno razgovaralo, ostalo je skriveno od očiju javnosti, jer "Vestima", kako smo objavili, nije bilo dozvoljno za prisustvuju tom, za medije zatvorenom sastanku.

Pojašnjenje o Tini Kvintero

Povodom sastanka u Rideshajmu "Vestima" se obratio i Miodrag Stojković iz Bad Homburga, predsednik Centralnog saveta Srba pokrajine Hesen, koji je želeo da pojasni da Tina Kvintero Marone iz Vizbadena nije članica Centralnog saveta Srba Hesena.
- Ona samo živi u Hesenu, a naš Savet ne neguje nikakvu saradnju sa Centralnim savetom Srba Nemačke kojeg ona ovde predstavlja - naglasio je Stojković.

- Mene ne treba niko da smenjuje, niti zbog toga treba da se organizuju posebni sastanci. Još pre otprilike četiri meseca sam na sednici SSUN u prostorijama KUD-a Dunav u Hohajmu, kod Vizbadena, obelodanio nameru da se povučem sa mesta predsednika Saveza i najavio da ću tim povodom u septembru organizovati vanrednu skupštinu na kojoj će se birati novo rukovodstvo - kaže Mićo Ćetković.

On dodaje da je ta njegova izjava tada uneta u zvanični zapisnik skupa.

- Voleo bih i da prokomentarišem reči Dragana Ivaškovića, predsednika KUD-a Srbija - Dortmund, kandidata za funkciju predsednika SSUN, "da su na čelu naše organizacije potrebni novi i mladi ljudi". Sa tim sam potpuno saglasan, ali mi nije jasno kako se moj prijatelj Ivašković ubraja među te "nove i mlade snage" kad i on sam već 15 godina obavlja razne funkcije u

Predsedništvu Saveza - pita se Ćetković i ističe da mesta zaista treba prepustiti mlađima "a mi stariji da budemo tu da pomognemo ako zatreba".

Za komentar se javio i Danilo Đokić (40), potpredsednik Srpskog centra Štutgart, koji će naredne subote, na Skupštini SSUN-a, zakazanoj za 17.00, u prostorijama Srpskog kulturnog centra Ofenbah, takođe biti kandidat za čelnika ove krovne organizacije Srba u Nemačkoj.

R. Patković
Danilo Đokić

- Čitao sam u "Vestima" izveštaj iz Rideshajma i iskreno ne mogu da se načudim da se na sastancima Centralnog saveta Srba Nemačke priča o našem Savezu i problemima koje imamo. Valjda bi to trebalo da bude tema naše, a ne neke druge krovne organizacije Srba u ovoj državi.

U seminaru za umetničke rukovodioce ne vidim ništa sporno, ali je taj sastanak iza zatvorenih vrata sa nekim od članova našeg Saveza u najmanju ruku bio kontroverzan - kaže za "Vesti" Danilo Đokić i ističe da će u subotu svoj plan o budućnosti SSUN izneti na vanrednoj skupštini SSUN-a, a taj dokument biće pre sastanka i u pismenoj formi podeljen svim članovima Saveza, odnosno njihovim predstavnicima.
 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online