Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 15.09.2017.
14:30
Vesti A

Slučaj Karen Ristevski: Mercedes žrtve važan za istragu

Mehaničar koji je servisirao mercedes ubijene Karen Ristevski osporio je tvrdnju njenog supruga Borčeta Ristevskog da je dovod goriva na kolima bio neispravan. Ristevski je naime policiji kazao da je, na dan kad je njegova žena prošle godine nestala, uzeo njen mercedes benc SLK 200 kupe da se provoza i proveri neispravni merač goriva.

youtube.com/Billy Banana
Karen i Borče Ristevski

Međutim, mehaničar koga su detektivi ispitivali kaže da Karen Ristevski nikad nije pomenula da taj problem postoji.

- Sve vreme dok sam radio sa modelima mercedesa nikada nisam imao takvu vrstu problema - izjavio je on za melburnski "Herald san".

Policija: Nećemo stati

Ove nedelje, familija nesrećne žena saopštila je da su ih iz policije uverili da slučaj neće ostaviti nerešen.
- Nadamo se da istraga neće još dugo trajati - rekla je Karenina tetka Margerita.
Predstavnica policije Viktorije Anita Brens potvrdila je ovu izjavu i rekla da "detektivi jedinice za nestale osobe nastavljaju s istragom".

Ovaj automehaničar iz istočnog Keilora dodaje da je i na Kareninim kolima radio niz godina i Borče i njegova žena nikada nisu pomenuli da taj problem postoji.

- Detektivima sam rekao, za poslednje tri godine kola nisam ni dotakao i on (Borče) me nikada nije pitao da popravim bilo kakav kvar na meraču goriva.
Istražni organi smatraju da je mercedes karakterističnog izgleda izuzetno važna karika u rešavanju ubistva.

Borče Ristevski kazao je da je na dan nestanka provozao mercedes do trkališta Kalder Park, a da je onda udario u neravninu na putu, od čega se kvar sam popravio. Okrenuo je za 180 stepeni i vratio kući.

Detektivi su pre dve sedmice izveli rekonstrukciju rute kojom je, kako veruju, ubica Karen Ristevski odvezao telo u Maunt Masedon, gde je i nađeno u šumi 20. februara. Pri testiranju, policija je koristila crni mercedes identičan onome u vlasništvu Karen Ristevski. Originalno vozilo prošlo je kroz detaljnu forenzičku pretragu.

Poziv svedocima

I dalje je na snazi poziv policije svima koji nešto znaju o ubistvu Karen Ristevski da kontaktiraju Krajm stoperse na 1800 333 000 ili na vebsajtu crimestoppersvic.com.au

Mehaničar nije hteo da mu se ime objavljuje, a potvrdio je da je specijalista za mercedese. Kako je rekao, detektivi su ga posetili prošle nedelje.

- Ne bih hteo da se puno u ovo petljam, ali me je policija pitala u vezi s automobilom - rekao je melburnskim novinama.

On je, kaže, Borčeta Ristevskog poslednji put video pre par nedelja i izgledao mu je dobro.

- Došao je folksvagenom, i tražio da dopunim ulje u motoru i popravim svetlo nad registarskom tablicom. Rekao mi je da policija još drži mercedes. Borče mi je kazao da je počeo da radi na putu, kao kontrolor saobraćaja, samo da ne bi ostajao u kući.

U junu ove godine, "Herald san" je obelodanio da postoje snimci nadzornih kamera od 29. juna prošle godine, na kojima se vidi crni mercedes benc SLK kupe kako prolazi kroz naselje Digers Rest, prema Maunt Masedonu. Detektivi nisu u stanju da potvrde ko ga je vozio. Takođe u junu prošle godine, crni mercedes viđen je u blizini puteva Čilders i Maunt Masedon, blizu mesta gde je nađeno telo Karen Ristevski.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online