Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 11.09.2017.
21:11
Ž. Marković - Vesti A

"Vesti" u Švajcarskoj: "Kočić" i prijatelji proverili formu

Članovi SKUD-a "Petar Kočić" iz Soloturna krenuli su posle odmora sa radom punom parom, zabavom za pamćenje, a u goste su im došli vršnjaci iz KUD-ova Miloševac iz Republike Srpske, Zavičaj iz Vintertura, Zlatnik iz Veveja i "Abrašević - CH" iz Vetingena.

Ž. Marković
Izvođački ansambl, KUD "Petar Kočić"

Pred 300 gostiju program su otvorili dečji ansambl domaćina Igrama iz Dragačeva, da bi na bini potom nastupili i veterani ovog udruženja sa Igrama iz Leskovca. Program su nastavili dečji ansambl "Abraševića - Ć " sa Igrama iz Riljca i Zavičaj sa Igrama iz Leskovca.

Ž. Marković
Mladost i lepota: "Kočićev" dečji ansambl

Nastupio je i pripremni ansambl domaćina sa Igrama iz Semberije, izvođački ansambl Zlatnik iz Veveja predstavio se Igrama iz Negotina, da bi sam kraj prvog dela programa pripao gostima iz Republike Srpske, koji su odigrali Šopske igre. Oduševljena publika sve vreme je bodrila folkloraše aplauzima.

Dar za domaćina

Mirko Milinković, predsednik KUD-a Miloševac domaćinima je predao poklon. U znak zahvalnosti na toplom prijemu i ugodnom gostovanju uručio je portret Petra Kočića.

U drugom delu kulturnog programa oduševile su muška i ženska pevačka grupa domaćina sa pesmom "Rosna livada". Nastavili su izvođački ansambl Zlatnika sa igrom Pastorala, pripremni ansambl Zavičaj sa Igrama iz Gornje Pčinje, izvođački ansambl KUD-a Miloševac sa Igrama iz Ponišavlja i izvođački ansambl Zlatnika sa Igrama iz Leskovca. Kraj je kako i dolikuje bio rezervisan za izvođački ansambl domaćina, koji je maestralno izveo Igre iz Modriče i podigao celu publiku na noge.

Ž. Marković
Slavljenica: Milica Dičić seče tortu

Milica slavila rođendan

Gosti iz Republike Srpske su stigli na dan priredbe u klupske prostorije "Petra Kočića", pa su te večeri imali i zajedničko druženje sa domaćinima. Te noći je Milica Dičić, igračica Izvođačkog ansambla "Petra Kočić", slavila 18. rođendan, pa su joj vršnjaci priredili jedno malo iznenađenje. U ponoć su izneli slavljeničku tortu i čestitali joj rođendan.

Ž. Marković
Predsednik: Joca Vasiljević sa Smiljkom Vidović

- Bilo je lepo veče i veoma sam zadovoljan posetom. Zahvaljujem se našim dragim gostima iz Republike Srpske, koji su pokazali izvanredan program, kao i našim vršnjacima iz Vintertura, Veveja i Vetingena. Mnogo sam zahvalan i članovima moje Uprave, roditeljima i igračima, koji su pokazali veliki trud da se ova naša zabava tako lepo organizuje - kaže predsednik kluba domaćina Joco Vasiljević iz Soloturna, rodom iz sela Srednje Slatine u opštini Šamac i dodaje:

- Posebnu zahvalnost dugujem najmlađem članu naše uprave, Smiljki Vidović, koja je dočekala i organizovala goste iz Republike Srpske i sve organizovala - dodaje Vasiljević i ističe da je ponosan na sve članove Udruženja.

Posle završenog kulturnog programa usledila je razmena poklona i zahvalnica, a veselje je dugo trajalo.

Ž. Marković
Veterani: KUD "Petar Kočić" iz Soloturna

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online