Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 26.08.2017.
00:22
D. Pašić - Vesti A

Srpkinja našla novčanik šefa Majkrosofta: Nije se dvoumila šta da uradi

Đuja Tešanović Bećirović je sredinom prošlog juna dospela u centar pažnje austrijske javnosti kad je u vratila 20.000 evra, koje je pronašla u svom taksiju. Naša zemljakinja, koji skoro tri decenije živi u Salcburgu, ovog puta je pronašla novčanik, takođe u njenom taksiju, i opet je slučaj prijavila policiji.

D. Pešić
Đuji Tešanović Bećirović od kolega taksista: Sat u znak zahvalnosti

Za razliku od novca, koji je zaboravila jedna penzionerka iz okoline Salcburga, novčanik je izgubio jedan od vodećih šefova kompanije Majkrosoft, koji je proteklih dana poslovno boravio u Mocartovom gradu. Osim novca, u njemu su se nalazile platne kartice i lična dokumenta:

D. Pešić
Novčanik, kreditne kartice i lična dokumenta

Zahvalnost gradonačelnika

Gradonačelnik Salcburga doktor Hajnc Šaden javno je čestitao Đuji kada je prvi put vratila novac, a i sada kada je pronašla novčanik. On je rekao da je to velika reklama za ljude iz moje zemlje, i velika reklama za sam grad - rekla nam je naša zemljakinja.

- Nisam se dvoumila ni sekunde, isto kao i u prvom slučaju, kad sam pronašla kovertu s novcem. I ovog puta sam odmah otišla u policiju i odnela novčanik koji sam pronašla - kaže Đuja i naglašava da je novac i u jednom i u drugom slučaju mogla zadržati za sebe, i da to niko ne bi nikada saznao, ali da to nikada ne bi uradila.

Ovih dana u Salcburgu traje svetski poznati festival kulture, Salcburške igre, koji posećuju gosti iz celog sveta. Među njima su i visokorangirani političari susednih zemalja, kao i privrednici iz celog sveta.

- U gradu ima oko 1.000 taksista. Kad sam javila u našu centralu da sam pronašla novac i da sam ga vratila, rekli su mi da je to velika reklama za našu firmu, i zbog toga su mi dali posebnu zahvalnicu i lep sat, u znak zahvalnosti za moj postupak. Jako sam srećna zbog toga - kaže Đuja Tešanović - Bećirević, čiji su potez preneli brojni mediji u Austrije.

Đuja povremeno taksira ulicama Mocartovog grada jer pomaže bratu koji je privatnik u ovoj oblasti. Ona je inače član je Upravnog odbora Radničke komore Salcburga i veoma aktivna u vodećoj stranci ovog grada Socijaldemokratskoj partiji (SPּ...)

Ona ima sjajnu saradnju sa brojnim udruženjima iz bivše zemlje ne samo u pokrajini Salcburg nego i šire i često im pomaže u radu. Najnovijim potezom je još jednom izazvala poštovanje svih koji je poznaju.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online