Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 03.08.2017.
18:56
telegraf.rs, Vestionline A

Tramp bi da ograniči broj zelenih karata: Živela "ilegala"

Američki predsednik Donald Tramp i još dvojica republikanskih senatora predstavili su predlog zakona kojim se ograničiava legalna imigracija u SAD, što je jedan od ciljeva iz Trampove predsedničke kampanje.

youtube.com/Spic Studios
Amerika uskoro stavlja "rampu" na ulazak u zemlju: Ne može više svako...

Tramp je, na konferenciji za novinare u Beloj kući, rekao da u SAD decenijama dolaze imigranti sa nižim nivoom obrazovanja i veština, te da će se u novom sistemu, za one koji apliciraju za zelenu kartu, ocenjivati i znanje engleskog jezika.

- Ovaj predlog zakona je dokaz naše borbe za američke porodice, stavlja njihove potrebe i Ameriku na prvo mesto - rekao je Tramp, a prenosi glasamerike.net.

Ovaj zakon, kaže Tramp, ima cilj da zaštiti “radnike iz manjinskih zajednica na čije poslove konkurišu oni koji su tek došli, i da im poveća platu smanjenjem broja nekvalifikovanih radnika koji dolaze u SAD.”

Ranije ove godine, senatori Tom Koton i Dejvid Perdu su predstavili zakonski predlog kojim bi se broj legalnih imigranata smanjio na 500 000 godišnje, umesto million koliko ih stiže u SAD.

Predlog koji još nije prošao Senat, takođe poziva na ograničavanje dolaska članova porodica legalnih imigranata – više neće biti lutrije za zelenu kartu, a i samo njeno dobijanje biće teže nego ranije.

Koton kaže da samo jedan od 15 legalnih imigranata dođe u SAD zbog poslovnih veština koje poseduje, i da bi smanjenje broja niže kvalifikovanih radnika koji dolaze pomoglo da se povećaju životni standard i ekonomski rast.

Podsećamo, DV lutrija - "Diversity Immigrant Visa Program" se sprovodi na godišnjem nivou i reguliše ga američko Ministarstvo spoljnih poslova.

Svake godine se slučajnim izborom dodeli 55 hiljada imigrantskih viza državljanima zemalja koje imaju nizak broj izdatih iseljeničkih viza u SAD.

Pravila za učešće u ovom program su vrlo jednostavna, ali u isto vreme veoma striktna.

Zemlje koje učestvuju u ovom program su podeljene u šest regiona i pravilo je da zemlje koje su u poslednjih pet godina poslale više od 50 hiljada imigranata nemaju pravilo učešća.

Takođe, nijednoj zemlji u regionu ne može biti dodeljeno više od sedam procenata ukupnog broja viza.

Svake godine se u Srbiji prijavi između 20 i 30 hiljada građana, a oko 300 njih dobije na ovoj lutriji.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online