Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 31.07.2017.
18:11
Vesti A

Šojgu se sladio ćevapima

Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu obišao je štand Vojske Srbije na vojnom poligonu Alabino, gde se u okviru Međunarodnih armijskih igara odvija i takmičenje kuvara Poljska kuhinja.

O. Ikodinović
Meze i piće: General Valerij Gerasimov, Slavenko Terzić i Sergej Šojgu

Uoči nastupa pet posada srpskih oklopnjaka na Tenkovskom biatlonu, srpski vojni kuvari predstavili su našu nacionalnu kuhinju.

Šojgua su dočekali ambasador Srbije u Rusiji Slavenko Terzić i vojni ataše pukovnik Budimir Gajić.

Srdačan zagrljaj ruskog ministra i srpskog ambasadora bila je potvrda čvrstog prijateljstva naših naroda i država.

Šojgu je obišao i štandove drugih armija čiji kuvari učestvuju u takmičenju, ali se dugo zadržao u šaljivom razgovoru sa srpskim vojnicima.

Na trpezi pred njim bile su punjene paprike, bela čorba, salate, razni mezetluci, bureci, mesa sa roštilja, štrudle, slavski kolač i drugi gurmanluci.

Kako se kaže lubenica?

Sa Šojguom su bili i studenti ruske Vojne akademije koji uče srpski jezik. Oni tokom igara kao prevodioci pomažu srpskoj delegaciji, pa ih je Šojgu preslišao.
- Kako se na srpskom kaže "arbuz" - presekao je jednu od studentkinja kojoj je naš ambasador pomogao odgovorom kao iz topa: "Lubenica."

Šojgu se odlučio za srpsku pršutu, ražnjiće i ćevape. Jedino nije hteo da proba šljivovicu, a o bjasnio je da više voli dunjevaču i pelinkovac.

Zadovoljan, Šojgu se našoj ekipi zahvalio na srpskom jeziku: "Hvala lepo!"

Kada je obišao sve ekipe, ruski ministar se sa delegacijom povukao u jedan od VIP šatora.

Ubrzo potom našim kuvarima stigla porudžbina: "Ministar Šojgu traži ćevape." U rekordnom roku bili su ispečeni i posluženi.

Tenkisti usporili

Naši oklopnjaci prvog dana Tenkovskog biatlona stigli su na cilj treći u trci s gađanjem u kojoj su učestvovali i Rusi i Kirgistanci. Srpska ekipa sada zavisi od rezultata ostalih 16 ekipa u drugim grupama, kako bi prošla među pr vih 12.
Fantastični ruski tenkisti pretekli su i Kineze koji su bili najbolji prvog dana takmičenja. Oni su pogodili sve mete i prošli stazu s preprekama za 19 minuta i 10 sekundi. Kirgistanci su to uspeli za 29:59 min, a Srbi za 31:02.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 31.07.2017. 21:57
Kako se nije dohvatio futoškog kupusa već ćevapa
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online