Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Ponedeljak 10.07.2017.
09:18
Vestionline A

Novi skandal: Trampov sin se sastajao sa ruskom advokaticom zbog Hilari Klinton

Novi skandal u odnosu SAD - Rusija. "Njujork tajms" objavio da se sin Donalda Trampa sastajao sa advokaticom bliskom Kremlju. Bela kuća demantuje.

EPA/FRANCIS R. MALASIG
Donald Tramp Mlađi u centru nove afere sa ruskim mešanjem u izbore u SAD-u

Portparol pravnog tima predsednika SAD Donalda Trampa Mark Koralo izjavio je da šef Bele kuće "nije znao i nije prisustvovao" sastanku njegovog sina Donalda Trampa mlađeg i ruske advokatice Natalije Veseljnickaje, povezane sa Kremljom, a koji se dogodio u 2016.

"Njujork tajms" je objavio, citirajući tri savetnika Bele kuće, da je najstariji Trampov sin pristao na sastanak sa Veseljnickajom nakon što su mu obećane informacije štetne po kandidatkinju Demokratske partije za Belu kuću Hilari Klinton.

Kako se navodi, sastanku Donalda Trampa mlađeg i Veseljnickaje prisustvovali su i tadašnji šef Trampove predizborne kampanje Pol Manafort i Trampov zet Džared Kušner.

"Njujork tajms" citira izjavu Donalda Trampa mlađeg u kojoj on priznaje da se sastao sa Veseljnickajom.

- Nakon što su razmenjene prigodne reči, žena je izjavila da ima informacije da su pojedine osobe povezane sa Rusijom finansirale Demokratski nacionalni komitet i podržavale gospođu Klinton. Njene tvrdnje bile su nejasne, dvosmislene i nisu imale nikakvog smisla. Nije bilo detalja niti informacija kojima bi to bilo potkrepljeno, niti je to bilo ponuđeno. Ubrzo je postalo jasno da ona nije imala nikakve razumne informacije - naveo je list reči Trampa Juniora.

Rojters je prethodno preneo prvi tekst "Njujork tajmsa" u kojem se navodi da su se najstariji Trampov sin, Kušner i Manafort sastali sa Veseljnickajom nakon što je Tramp prošle godine nominovan za republikanskog predsedničkog kandidata.

Sastanak u Trampovoj kuli na Menhetnu, održan 9. juna 2016, bio je prvi potvrđeni privatni sastanak nekog od članova predsednikovog najbližeg okruženja i jednog ruskog državljanina, tvrdi njujorški list, pozivajući se na poverljive vladine podatke i intervjue sa osobama upoznatim s tim dokumentima.

Donald Tramp mlađi potvrdio je da je takav sastanak održan, opisavši ga kao "kratko upoznavanje" koje je bilo pretežno fokusirano na pitanje američkog usvajanja ruske dece, koje je ruska vlada prekinula.

On je, takođe, rekao da je pozvao Kušnera i Manaforta da prisustvuju sastanaku. Kušnerov advokat je izjavio da je Trampov zet "kratko prisustvovao" sastanku.

"Njujork tajms" navodi da je Natalija Veseljnickaja poznata po protivljenju američkom zakonu kojim su na crnu listu stavljeni Rusi osumnjičeni za kršenje ljudskih prava.

Taj zakon je razgnevio ruskog predsednika Vladimira Putina, koji se osvetio tako što je obustavio usvajanje ruske dece od strane Amerikanaca, navodi njujorški list.
Federalni specijalni savet i nekoliko kongresnih odbora vode istragu mogućnim kontaktima izmedju Trampovog predizbornog tima i ruskih predstavnika, u okviru šire istrage o tvrdnjama da se Moskva mešala u predsedničke izbore u SAD 2016. godine, podseća britanska agencija.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 10.07.2017. 21:04
Skandal za skandalom.nije prošao geg sa zetom,sad je sin na redu.Ta američka administracija(administracija Obama_Klinton)je nešto najprljavije,najpodlije i najogavnije što je svet do sada vide i čuo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online