Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 23.06.2017.
18:15
N. Popović - Vesti A

Nemačka policija o tragediji u Majncu: Miloš nije ubio Nataliju

Pažnju naših zemljaka u dijaspori i dalje zaokuplja tragična ljubavna priča, koja se početkom ovog meseca odigrala u nemačkom Majncu, kada je poginula dr Natalija Ćirić-Radin (44), nakon pada sa prozora trećeg sprata zgrade u kojoj je, od aprila ove godine, živela sa svojim 12 godina mlađim suprugom Milošem Radinom.

Reuters
Nemačka policija o tragediji u Majncu

Slučaj bi, možda, i ostao sakriven od očiju javnosti - jer o smrti naše zemljakinje nisu izveštavali ni nemački mediji niti se, proverili smo, našao u redovnom pres-biltenu policije u Majncu - da majka nastradale, Zlata Ćirić, nije iz Srbije, preko Fejsbuka, podelila status u kojem je za smrt svoje ćerke, na neki način, okrivila svoga zeta, ispričavši da je reč o zabranjenoj ljubavi koja se "zapatila" još u vreme kada je Miloš Radin bio tek srednjoškolac u zemunskoj školi "Nadežda Petrović", a ona njegova profesorka.

Sahrana u Srbiji?

Dr Natalija Ćirić više od dve godine, sve do svoje prerane smrti, nije direktno kontaktirala sa majkom i najbližom familijom, pa nije bila iznenađujuća odluka njenog supruga da se sahrana obavi u Majncu. Narušeni porodični odnosi sigurno su i razlog što je njena porodica tragičnu vest saznala posredno, od službenika Generalnog konzulata Srbije u Frankfurtu. Ipak, kako nezvanično saznajemo, Miloš Radin bi ipak mogao da popusti i dozvoli da se Natalijini posmrtni ostaci prebace u Srbiju i po želji njene majke sahrane u porodičnoj grobnici.

Prema onome što se sada zna, njih dvoje su rušili tabue i trpeli prezir okoline, pa čak i najbliže familije, sa kojima su zbog toga prekinuli svaki kontakt, a tajno su se i venčali prošle godine, odlučivši da život nastave daleko od Beograda i Srbije. U glavni grad pokrajine Rajn-Land Falc krajem prošle godine prvo je stigao Miloš (ovde mu živi majka), a aprila ove godine mu se pridružila i supruga.

Živeli su skromno, mahom od socijalne pomoći.

U međuvremenu, iz nezvaničnih ali pouzdanih policijskih izvora, "Vesti" su saznale više detalja o pogibiji dr Natalije Ćirić, koju istražni organi pre smatraju nesrećnim slučajem nego samoubistvom, mada ni ono nije isključeno.

Miloš Radin je prošao i poligrafsko ispitivanje, a nakon što su i forenzičari i obducenti završli svoj deo posla, sigurni su da on ni na koj način nije kriv za smrt supruge, niti je tragediju mogao da spreči.

Mada se u prvim nezvaničnim izveštajima govorilo da je nesrećna žena pala sa balkona, ispostavilo se da to nije tačan podatak, jer je reč o prozoru ispred kojeg je bio dosta širok sims.

Da bi se izašlo kroz taj prozor treba prethodno stati na radijator i onda se snagom mišića izvući napolje. Policija je došla do nedvosmislenog zaključka da odrasla osoba ne bi mogla da bude silom podignuta i "progurana" kroz taj prozor, a da ne zadobije neke druge, manje, sekundarne povrede po rukama i nogama, koje nisu pronađene. A ona je na taj prozorski sims izlazila i ranije i tu je čekala supruga sa posla.

Policija pretpostavlja da se u jednom trenutku neopreznosti okliznula i pala, ali to nakon svega ne mogu sa sigurnošću da tvrde, pa ne odbacuju ni teorije o samoubistvu, koje Miloš Radin, međutim, izričito negira.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online