Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 07.06.2017.
02:00
B. Božin - Vesti A

Rumun ubio dve džogerke

Osam meseci posle ubistva Nemice Karolin G. (27), nemačka policija je na konferenciji za medije održanoj u Frajburgu saopštila da je uhapsila osumnjičenog za ovaj težak zločin. Reč je o rumunskom državljaninu (40), kamiondžiji koji je devojku presreo za vreme džoginga, udario je šipkom u glavu, silovao i na kraju ubio!

EPA/Clemens Bilan
Nemačka policija uhapisla ubicu Nemice Karolin G.

Istovremeno, saopšteno je i da je Rumun najverovatnije počinio još jedno ubistvo 2014. godine, kada je u austrijskom mestu Kufštajn silovana i ubijena 20-godišnja studentkinja iz Francuske Lusil K. Tragovi DNK nađeni posle tog ubistva su identični onima iz Frajburga.

Kamiondžija, koji je vozio međunarodne ture, dosad nije osuđivan, a po navodima iz policije još poriče da je ubica. Na konferenciji za medije, novinarima je detaljno opisano koliko je truda trebalo da ubica bude otkriven, a državni tužilac Diter Inhofer rekao je da je inspektore iz specijalne komisije Erle na trag doveo dokaz pod brojem 4334.

Najpre je utvrđeno da je Karolin ubijena šipkom koja se nalazi u opremi određenog tipa teških kamiona, a potom je policija obišla sve špediterske kompanije koje ovaj kamion poseduju i tražila od njih imena vozača koji su ih vozili u decembru 2016. godine. Zatim je iz mora podataka o plaćanju putarina izvučeno ko je od vozača mogao u to vreme da bude u okolini Frajburga.

Od operatera mobilne telefonije dobijeni su podaci svih osoba koje su u vreme ubistva bile u blizini mesta zločina i tako je ustanovljeno da jedan od telefona pripada vozaču kamiona traženog tipa.

Nakon toga je provereno koji kamion ta osoba vozi i utvrđeno da je isti kao vozilo koje su neki svedoci videli u blizini mesta zločina. Iz Austrije su stigli podaci iznova dobijeni sa naplatnih rampi, koji su potvrdili da je osumnjičeni u vreme ubistva francuske studentkinje bio na auto-putu koji prolazi pored mesta Kufštajn. Kroz ovo mesto, inače, godišnje prođe 2,5 miliona kamiona, naveli su inspektori iz Austrije.

Veza sa Srbijom

U Srbiji je, posle ubistva pevačice Jelene Marjanović iz Borče 2. aprila prošle godine, koja je takođe usmrćena tokom džoginga, bilo špekulacija da je ubica neko od vozača mnogobrojnih kamiona koji prolaze obližnjim putem. Hoće li slučaj u Nemačkoj i hapšenje osumnjičenog rumunskog državljanina sada baciti više svetla na zasad nerasvetljeno ubistvo Jelene Marjanović, tek treba da se vidi.

Tada je policija stupila u akciju i 2. juna privela osumnjičenog i uzela mu uzorke za analizu DNK. U petak u 13.40 sati iz laboratorije je stigao konačan rezultat koji je pokazao stoprocentno poklapanje sa tragovima sa mesta zločina!

Tužilac je potvrdio da istraga nije bila laka i da je bilo i pogrešnih tragova.

- Fantomska slika ubice, objavljena 5. aprila u mnogobrojnim medijima, zapravo je bila pogrešna. Na njoj je prikazan muškarac između 50 i 55 godina i sa naočarima, ali se ispostavilo da ta osoba uopšte ne liči na ubicu - rekao je tužilac Diter Inhofer.

Hronologija slučaja

* 6. novembra 2015. porodica u večernjim satima prijavljuje policiji da je nestala Karolin G. Inspektori su obavešteni da se Karolin, koja je pet godina igrala fudbal u Gotenhajmu, nije vratila sa džoginga na koji je otišla u 14.15 sati.
* policija odmah kreće u opsežnu potragu i uz pomoć pasa tragača, helikoptera i drona pretražuje oblast oko Endingena.
* telo Karolin G. je otkriveno 11. novembra u šumi, a utvrđeno je da je bila žrtva seksualnog zločina.
* u šumi u kojoj je bilo telo nađena je samo jedna patika ubijene devojke
* u medijima je objavljena fotografija Karolin G. uz nagradu od 25.000 evra za informacije u vezi s ubistvom
* slučajni prolaznik je 19. decembra, nedaleko od mesta zločina, naišao na drugu patiku ubijene devojke
* u januaru policija povezuje ovaj slučaj sa ubistvom Lusil K. jer se javljaju podudarnosti u kriminalističko-tehničkim tragovima

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online