Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 28.05.2017.
18:30
B. Božin - Vesti A

Mariju proteruju i iz Lihtenštajna?!

Kako iz pouzdanih izvora saznaju švajcarski mediji, Mariji Milunović sada preti proterivanje iz Lihtenštajna, jer u određenom roku nije dostavila sva dokumenta potrebna da zadrži mesto o-per devojke koja radi u toj zemlji. Devojka, o čijoj sudbini su "Vesti" opširno izveštavale, bila je 14. februara deportovana iz Švajcarske u Srbiju, a onda je 6. aprila dobila vizu za Lihtenštajn gde je trebalo da počne da radi.

Vesti
Preti novi rastanak: Majka Svetlana grli Mariju po povratku iz Srbije

Da bi se njen status legalizovao, vlasti te države su tražile dokaze o plaćenom socijalnom i zdravstvenom osiguranju, radni ugovor, kao i potvrdu o završenom kursu nemačkog jezika.

Propušten rok

Poznavaoci prilika tvrde da bi za Mariju moglo da dođe do problema, ukoliko sva neophodna dokumenta ne budu dostavljena u zakonski predviđenom roku. To bi bilo drugi put da zbog propuštenih rokova bude vraćena u Srbiju, konstatuju švajcarski mediji.

Viza koju je Marija dobila važila je mesec dana, a 18-godišnja devojka je sa ovim dokumentom legalno mogla da boravi u Lihtenštajnu i Švajcarskoj. Njen advokat Urs Bertšinger tada je izjavio da je "ostalo da se sredi još nekoliko manjih formalnosti koje će biti završene bez problema".

Kada se 24. aprila posle više od dva meseca boravka u Srbiji vratila u Švajcarsku, gde ju je dočekala majka Svetlana, tada je rečeno da će još istog dana Marija da se useli kod o-per porodice u Lihtenštajnu, a od sutradan početi da radi i zvanično da se prijavi.

Šta se tačno desilo, švajcarskim medijima nisu želeli da ispriča ju ni Marija, ni njena majka, a ni poslodavac ni advokat. Takođe, ni Ured za strance u Lihtenštajnu nije hteo da komentariše šta se trenutno zbiva.

Podsećamo, ova devojčica je u junu 2014. godine došla u Zargans SG kod majke Svetlane (34), koja je iste godine dobila starateljsko pravo nad kćerkom. Devojčica je brzo naučila nemački jezik, bila je omiljena među vršnjacima u srednjoj školi i jedna od najboljih fudbalera u ženskom klubu Balzers.

Međutim, za švajcarske vlasti je Marija bila "ilegalno doseljena osoba sa bespravnim boravkom" jer je njena majka propustila da blagovremeno dostavi dokumenta o spajanju porodice.

I pored protivljenja devojčice da se vrati kod oca u Srbiju, koji je nasilan i kod njegove nove porodice, odluka Saveznog suda o Marijinoj deportaciji bila je neoboriva i ona je vraćena avionom za Beograd 14. februara ove godine.





 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online