Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 12.05.2017.
18:01
B. B. - Vesti A

Za hvatanje otmičara nagrada 30.000 evra

Policija istočnog Hesena i državno tužilaštvo Gisen uputili su redakciji "Vesti" informaciju u kojoj se navodi da je za rasvetljavanje otmice sina nemačkog milijardera Rajnholda Virta od pre dve i po godine raspisana nova nagrada od 30.000 evra!

Reuters
Nemačka policija i dalje traga za kidnapera sina milijardera Rajnholda Virta

U informaciji se navodi da je 17. juna 2015. u Šlic-Zasenu (okrug Fogelzberg u Baden-Virtembergu) otet tada 50-godišnji sin iz bogataške porodice Virt koji je, inače, hendikepiran i koji je živeo izlovano u jednoj komuni.

Oteti milijarderov sin nađen je sledećeg jutra nepovređen u šumi kod Vircburga u Bavarskoj, vezan za drvo. Od tada, specijalna komisija kriminalističke policije Fulde i državnog tužilaštva Gisen tragaju za kidnaperom, a najvažniji trag je tonski snimak sa glasom otmičara.

Eksperti su analizirali izgovorene reči, jezičke osobenosti i akcenat i na osnovu toga su, zajedno sa istražiteljima, napravili profil otmičara. Glas otmičara može da se posluša preko telefona kriminalističke policije Fulda 0800/181 2077, a na internetu na http://k.polizei.hešen.de/1136496702.

Opis otmičara

* muškarac star između 40 i 52 godine
* najverovatnije je rođen i odrastao na Kosovu, u Crnoj Gori ili Makedoniji
* doputovao je u Nemačku pre 2001. i godinama je živeo ili radio u prostoru Frankfurta i Ofenbaha
* moguće je da tu i danas živi
* po profesiji, ova osoba je naviknuta a kontakt sa ljudima
* pretpostavlja se da je zaposlen ili da je radio u uslužnim delatnostima, recimo, da je vozač ili poštar
* moguće je da je imao zaposlenje u socijalno-dobrotvornim oblastima ili u gastronomiji

Osim glasa, policija i tužilaštvo su došli do dodatnih indicija i tragova. Tako je utvrđeno da je otmičar boravio više meseci pre otmice u Rajnsko-majnskoj oblasti. U Aldi prodavnicama u Špendlinger ulici u Ofenbahu, u Frankfurtu, Darmštatu i Majnskoj dolini kupovao je takozvani keš-kod kako bi imao kredit za mobilni telefon.

U nedavnoj emisiji ZDF, koja se bavi sličnim slučajevima, ponovo su animirani javnost i građani radi potrage za ovim otmičarom. Informacije se mogu javiti policiji u Fuldi na telefon 0800/181-2077, svakoj policijskoj stanici ili preko onlajn-dežurstva hesenske policije njnjnj.polizei.hešen.de/onlinenjaće . Istovremeno, policija se ličnim dopisima obratila osobama iz bivše Jugoslavije koji žive u Rajnsko-majnskoj oblasti.

 

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online