Subota 27. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 11.05.2017.
17:58
sputniknews.com, Vestionline A

Teorije zavere američkih medija: Rusi poturili bubicu u Trampov kabinet

Kao odgovor na histeriju američkih medija zato što su ruski mediji objavili fotografije sa sastanka Donalda Trampa i Sergeja Lavrova, Bela kuća je saopštila da su i ruski i američki mediji prisustvovali sastanku.

Reuters
Da li je postavljena "bubica" u ovalnu sobu?

Sastanak ruskog ministra spoljnih poslova Sergeja Lavrova i američkog predsednika Donalda Trampa, iza zatvorenih vrata, privukao je veliku pažnju medija, a rusko ministarstvo je prvo na svetu objavilo fotografije iz Ovalnog kabineta.

Ono što je tu seriju fotografija učinilo još intrigantnijom je prisustvo sastanku ruskog ambasadora u SAD Sergeja Kisljaka, ključne figure u istrazi veza Trampove administracije sa Rusijom.

Nakon što je fotografija dopisnika TASS-a postala javna, američki novinari su potražili objašnjenje u teorijama zavera.

Dopisnik NBC njuza Andrea Mičel, koga je Lavrov prošlog meseca iskritikovao zbog ponašanja, kritikovao je prisustvo TASS-a u Ovalnom kabinetu.

- Rusi deluju globalno dok su mediji Bele kuće ostali ispred vrata. To je bez presedana - rekao je Mičel.

Ostali američki novinari izrazili su zabrinutost na Tviteru, rekavši da su odjednom postali prinuđeni da se oslanjaju na ruske slike sa sastanka američkog predsednika.

​"Vašington post" navodi izjave zvaničnika Bele kuće i obaveštajnih službi da je poseta Ovalnom kabinetu ekipe TASS-a "potencijalni bezbednosni rizik".

Zvaničnici strahuju da je dopisnik TASS-a mogao podmetnuti špijunsku "bubicu" u kabinet američkog predsednika.

Fotografije sa sastanka iza zatvorenih vrata Lavrov -Tramp - Kisljak snimio je TASS-ov dopisnik Aleksandar Šerbak.

Posle ih je distribuirao "Asošijeted pres" koji je naveo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije kao izvor, a zatim "Geti imidžiz", koji je naveo TASS kao izvor.

Kako su spekulacije o ruskim fotografijama uzimale maha, Bela kuća je saopštila da su jedan ruski i jedan američki fotograf slikali istorijski trenutak.

- Naš i njihov zvanični fotograf bili su bili prisutni, i to je to  -saopšteno je iz Bele kuće.

U međuvremenu, visoki američki zvaničnik je odbacio strahovanja da je dopisnik TASS-a "posadio bubice" u Ovalni kabinet.

- ​Ruska novinska agencija „morala je da prođe isti skrining i proveru kao i predstavnici američkih medija kad ulaze na glavna vrata (Bele kuće) i dalje u sobu za sastanke - rekao je taj zvaničnik "Vašington postu".

Drugi zvaničnik takođe je odbacio spekulacije da je ambasador Kisljak prisustvovao sastanku da bi "vrbovao" Trampa.

- Uobičajena praksa je da ambasador prisustvuje sastancima sa svojim pretpostavljenim, i smešno je sugerisati da je to nešto neprimereno - rekao je zvaničnik administracije "Vašington postu" i dodao da su sobe u Beloj kući zaštićene od prislušnih uređaja.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online