Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.04.2017.
23:45
Vestionline A

Školski list srušio direktorku: Morala da podnese ostavku

Direktorka srednje škole u Kanzasu u SAD podnela je ostavku nakon što je grupa novinara iz te škole dovela u pitanje njene kvalifikacije, piše "Hafington".

pixabay.com
Sad traže novu direktorku

Direktorka Ejmi Robertson dobila je posao u martu i plan je bio da ona preuzme vodeću ulogu u srednjoj školi Pitsburg u julu.

Međutim, podnela je ostavku na funkciju četiri dana nakon što je školski list koji vode učenici "Buster reduks" na naslovnoj strani objavio priču o budućoj direktorki i njenim kvalifikacijama.

Kako se navodi, učenici redovno pišu tekstove o novim članovima školske administracije. Uz podršku njihovog nadzornika tražili su intervju sa Robertsonovom, koja trenutno živi u Dubaiju. 

Učenici ističu da je ona tokom razgovora "imala nekompletne odgovore, datume koji se ne poklapaju i nekonzistentnost u odgovorima". 

Kupila diplomu?

Reč je o pitanjima koja su se odnosila na njenu master i doktorsku diplomu sa Korlins univerziteta. 

"Hafington" navodi da je brza internet-pretraga pokazala da reč o univerzitetu na kojem svako može da kupi diplome i sertifikate. 

Robertsonova je za "Kanzas siti star" rekla da je diplome dobila 1994. i 2010. godine "kada to nije bio problem". Kako kaže, nema komentar na pitanja učenika "jer njihove brige nisu zasnovane na činjenicama". 

Emili Smit, koja je radila kao savetnik školskog lista, rekla je za "Vašington post" da Robertsonova nije mogla da obezbedi dokaz sa Univerziteta u Tulsi i potvrdi svoju diplomu.  Osim toga, kako se navodi, nije problem bilo samo obrazovanje direktorke. 

Svi su im govorili da ne "guraju nos"

Dalja internet-provera dovela je do novinskih tekstova iz 2012. godine koji optužuju Robertsonovu da pokušava da vodi privatnu školu u Dubaiju bez dozvola. To je navodno dovelo do toga da su vlasti Dubaija privremeno toj školi oduzele dozvolu. 

- To je podiglo crvenu zastavu - kaže 17-godišnja Medi Baden.

- Ukoliko su učenici mogli da otkriju sve ovo, želim da znam zašto odrasli nisu mogli. 

Smitova je za "Vašington post" pohvalila učenike za otkriće navodeći da su podneli dosta pritisaka. 

- Svi su im govorili "prestanite da gurate nos tamo gde vam nije mesto", navodi ona. 

Škola je na kraju izdala saopštenje u kojem se navodi da rade na tome da nađu novog direktora.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online