Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 19.04.2017.
10:11
pravda.rs, Vestionline A

Trampov potez vodi pravo u rat sa Rusijom!

Predsednik Tramp je obznanio da je vojsci SAD dao potpuno ovlašćenje da napadne strane ciljeve i proglasi rat bez dozvole izabranih zvaničnika u Kongresu ili Senatu, generali vojske govore da je Treći svetski rat sada potpuno zagarantovan.

Reuters
Donald Tramp promenio dosadašnja pravila administracije: Od sad on daje ovlašćenja, Kongres i Senat se ne pitaju

- Ono što ja radim je da ovlašćujem svoju vojsku. Mi imamo najveću vojsku na svetu, i oni su uradili posao, kao i obično. Dali smo im potpuon ovlašćenje, i to je ono što oni rade - rekao je predsednik Tramp u odgovoru na pitanje novinara o vojnoj akciji u Avganistanu.

Predsednik Tramp je signalizirao da "potpuno ovlašćenje" vojske sada predstavlja promenu u proceduri u odnosu na prethodne administracije.

- Iskreno, zato su bili tako uspešni u poslednje vreme. Ako pogledate šta se dogodilo tokom poslednjih osam nedelja i uporedite to sa onim što se dogodilo tokom proteklih osam godina, videćete da postoji ogromna razlika - naveo je Tramp.

Vest da je predsednik Tramp dao potpunu autonomiju vojsci je stigla jer vojni šefovi tvrde da je Treći svetski rat "gotovo zagarantovan" i da će biti "izuzetno smrtonosan i brz".

Govoreći na tribini "budućnost vojske" u Udruženju američke vojske u Vašingtonu, generali i druge vodeće ličnosti su izneli svoje prognoze za naredne sukobe, i ljudima kojima je dato "potpuno ovlašćenje" da objave rat, svi predviđaju da se Treći svetski rat nazire na horizontu.

Načelnik Generalštaba, general Mark Majli je počeo navodeći da je predstojeći veliki rat između nacionalnih država "gotovo zagarantovan".

Kako prenosi Defense One, general-major Vilijam Hiks je dodao: "Konvencionalni sukob u bliskoj budućnosti će biti izuzetno smrtonosan i brz, a mi nećemo imati štopericu. Brzina događaja će verovatno napregnuti naše ljudske spsobnosti".

Hiks je takođe upozorio da se SAD priprema za "nasilje u meri koju američka vojska nije videla od Koreje", kada je ubijeno više od 30.000 američkih vojnika.

General-potpukovnik Džozef Anderson je rekao da se Amerika mora suočiti sa zastrašujućim pretnjama "modernih nacionalnih država koje se ponašaju agresivnije u vojnoj konkurenciji".

On je dodao: "Na koga to liči? Rusiju?"

Majli je takođe naveo ojačanu Rusiju, sve dominantniju Kinu, širenje manjih nacionalnih država i klimantske promene, kao faktore koji bi mogli dovesti do nestabilnosti.

-Iako smo sada spremni, izazivaju nas. Naša vojska i naš narod moraju biti spremni - zaključio je on.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online