Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Četvrtak 06.04.2017.
00:22
Vesti A

Bomba je poruka Putinu?

Portparol Kremlja Dmitri Peskov rekao je da će ruske obaveštajne službe proveriti da li postoji veza između terorističkog napada u metrou u Sankt Peterburgu i posete predsednika Vladimira Putina tom gradu.

Reuters
Odavanje pošte žrtvama: Cveće na stanici Tehnološki institut

Peskov je novinarima rekao da je činjenica da je Putin bio u gradu u trenutku eksplozije, iako kilometrima daleko, dovoljna da se "svako zamisli" i da je to nešto što "obaveštajne službe treba da prouče".

Pretnja

Metro stanica Senaja Plošćad ponovo je juče otvorena za putnike nakon što je nekoliko sati bila zatvorena zbog anonimnog telefonskog poziva kojim je upozoreno na novi mogući napad.

Putin se juče u Sankt Peterburgu susreo s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom. Posle susreta nije komentarisao napad, ali je uveče došao na mesto tragedije i položio cveće.

Niko nije preuzeo odgovornost za napad. Međutim, poznato je da je Islamska država pozvala na napade na Rusiju kad je Moskva intervenisala da podrži sirijskog predsednika Bašara al Asada.
Istražitelji su juče rekli da veruju da je napad izveo bombaš-samoubica, koga je kirgistanska služba bezbednosti identifikovala kao Akbaržona Džalilova (rođen 1995), ruskog državljanina rođenog u Kirgistanu. Ruski istražitelji nisu potvrdili identifikaciju. Terorista je nosio eksplozivnu napravu (300 grama TNT) u ruksaku, na šta ukazuju dokazi (delovi tela) pronađeni na mestu eksplozije.

Baka odbila bolnicu zbog unuke

Stanje devojčice od 15 godina, koja je najmlađa među povređenima, poboljšava se. Ima povrede mozga i opekotine. "Njen život nije ugrožen. Stabilno je, dobro se oporavlja", navode iz bolnice.
Među povređenima je i njena baka, ali je ona odbila da je prime u bolnicu, a dečja bolnica u kojoj je njena unuka dozvolila joj je da bude smeštena kod njih.

U eksploziji bombe u metrou u Sankt Peterburgu, u ponedeljak je poginulo 14 osoba, dok je 49 povređeno.

Ruska ministarka zdravlja Veronika Skvortsova je precizirala da neki pacijenti imaju unutrašnje povrede, povrede glave, polomljene i amputirane ekstremitete, kao i opekotine.

Reagovanja iz sveta

Predsednici SAD i Rusije telefonom su u ponedeljak uveče razgovarali o eksploziji i istakli da je "terorizam zlo protiv kojeg se moraju zajedno boriti". Tramp je izrazio duboko saučešće porodicama zbog "varvarskog terorističkog čina", a Putin mu je zahvalio za pokazanu solidarnost sa ruskim narodom.
Kineski šef diplomatije Vang Ji je poručio da "Kina snažno osuđuje teroristički čin protiv civila".

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online