Nedelja 28. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 03.04.2017.
18:17
Vestionline, Tanjug A

Poruke podrške Rusiji od NATO i evropskih zvaničnika

Zvaničnici EU i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg uputili su izraze saučešća i poruke podrške ruskom narodu nakon eksplozije u jednom od vagona u metrou u Sankt Peterburgu, u kojoj je, prema najnovnijim informacijama Nacionalnog komiteta za borbu protiv terorizma, poginulo devet i ranjeno 20 osoba.

Reuters
Izrazi i telegrami saučešća porodicama nastradalih stižu sa svih strana: Metro u Sankt Peterburgu

Stoltenberg je na svom nalogu na Tviteru izrazio "najdublje saučešće onima koji su pogođeni eksplozijom u metrou u Sankt Peterburgu, njihovim voljenima i ruskom narodu". 

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson naveo je da je "užasnut" vestima o eksploziji u Sankt Peterburgu. 

"Moje saučešće žrtvama i njihovim porodicama", poručio je Džonson na Tviteru.

Austrijski ministar spoljnih poslova Sebastijan Kurc ocenio je da su "strašne vesti stigle iz Sankt Peterburga" i uputio "iskreno saučešće" porodicama žrtava "napada u metrou". 

"Moramo da zbijemo redove u borbi protiv terorizma", poručio je Kurc na Tviteru. 

Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Federika Mogerini ranije je rekla je da su misli svih ministara spoljnih poslova EU sa narodom Rusije. 

"Pratimo vesti iz Sankt Peterburga, zajedno sa svim ministrima spoljnih poslova EU. Naše misli su sa svim narodom Rusije", navela je Mogerini na svom nalogu na Tviteru. 

Šef slovačke diplomatije Miroslav Lajčak istakao je na Tviteru da je "šokiran" time što je deset osoba ubijeno, a više desetina ranjeno u metrou u eksploziji u Sankt Peterburgu.

"Moramo da se borimo protiv terorizma gde god diže svoju ružnu glavu!", poručio je Lajčak. 

Na toj društvenoj mreži se oglasio i Štefan Zajbert, portparol nemačke kancelarke Angele Merkel, ocenivši da je "jeziva vest" stigla iz  Sankt Peterburga i poručivsi da su misli Nemaca sa porodicama nastradalih.    

Ambasada SAD u Moskvi uputila je ranije saučešće porodicama i prijateljima poginulih u eksploziji, ojavila je portparolka ambasade SAD u Rusiji Marija Olson, prenosi TASS.

"Šokirani smo i tužni zbog eksplozija u Sankt Peterburgu i smrti i povreda koje su one izazvale. Naša srca su sa žrtvama i porodicama", napisala je Olsonova na Tviteru

Predstavnik ruskog Državnog tužilaštva Aleksandar Kurenoj okarakterisao je u izjavi za TV "Rusija 24" eksploziju kao teroristički napad, prenosi Lenta.ru.

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je ranije danas da se razmatraju sve opcije, uključujući i terorizam.    

Eksplozija se dogodila u vozu koji se kretao između dve metro stanice u Sankt Peterbugru.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online