Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Sreda 15.03.2017.
09:12
Sputniknews, Vestionline A

Bela kuća: Objavljivanje Trampovih poreskih prijava nelegalno

Potpuno je nezakonito da američka mreža Em-Es-En-Bi-Si ukrade i objavi poreske prijave predsednika Donalda Trampa, saopštila je Bela kuća.

Reuters
Trampov porez na izvol'te

U utorak je televizija Em-Es-En-Bi-Si objavila da je dobila poreski obrazac Trampa iz 2005. godine i zatim je objavila neke njegove delove tokom programa.

"Potpuno je nezakonito ukrasti i objaviti poreske prijave", navodi se u saopštenju.

"Ovo i dalje može da bude deo plana neiskrenih medija, a predsednik će se fokusirati na svoj plan koji obuhvata poresku reformu koja je od koristi za sve Amerikance."

​Bela kuća je dodala da je Tramp platio porez onoliko koliko je zakonski potrebno i istakla da je platio 38 miliona dolara na prihod od više od 150 miliona dolara pored ostalih poreza u 2005. godini, što je televizija potvrdila tokom svog emitovanja.

Tokom svoje predsedničke kampanje, Tramp je više puta odbio da otkrije podatke o svojim poreskim prijavama, što je pokrenulo spekulacije o brojnim poreskim olakšicama i rupama za bogate pojedince i velika preduzeća, koje bi mu omogućile da izbegne plaćanje poreza.

Tramp je objasnio da njegove poreze na prihod proverava Unutrašnja poreska uprava SAD i stoga je bilo suviše rano da se podaci otkriju.

POVEZANE VESTI

Petak 24.03.2017. 21:22
Pitanje da li američki predsednik Donald Tramp adekvatno izmiruje svoja poreske obaveze ponovo se našlo u žiži, jer procurili podaci iz 2005. godine pokazuju da je on otpisao više od 100 miliona dolara poslovnih gubitaka kako bi smanjio federalni porez koji je trebalo da plati.
Petak 24.03.2017. 21:22
Tramp je tokom predsedničke kampanje odbio da objavi svoje podatke o porezu i to da li izmiruje svoje obaveze, za razliku od drugih predsedničkih kandidata. On je govorio da te podatke revidira Unutrašnja služba za prihode, a u debati s protivkandidatkinjom Hilari Klinton rekao da ga je neplaćanje federalnog poreza na prihod "učinilo pametnim". Novinarka televizije Em-Es-En-Bi-Si Rejčel Medou napisala je juče na Tviteru da ima Trampovu poresku prijavu iz 2005. i da će je objaviti u 21.00 po lokalnom vremenu (2.00 u sredu po centralnoevropskom vremenu).
Petak 24.03.2017. 21:23
Do prijave je prema navodima Em-Es-En-Bi-Sija došao novinar Dejvid Kej Džonson, dobitnik Pulicera, koji je rekao da mu je dokument stigao poštom i da ga nije tražio. Američka televizijska mreža je te podatke i objavila, dok je Bela kuća prethodno saopštila da je Tramp ostvario više od 150 miliona prihoda 2005. godine i platio porez u visini od 38 miliona dolara. Bela kuća je to saopštenje izdala iz predostrožnosti, pre nego što su objavljeni procurili podaci, upozorivši da je objavljivanje podataka o prihodima nezakonito. Prema podacima koje je Em-Es-En-Bi-Si objavio na svom sajtu, Tramp – koji se 2005. bavio nekretninama – platio je efektivnu poresku stopu od 25 odsto, što je više nego što oko 10 odsto prosečnih Amerikanaca plaća svake godine, ali je manje od 27,4 odsto, koliko plaćaju poreski obveznici koji zarađuju u proseku milion dolara godišnje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online