Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Utorak 07.03.2017.
12:19
Vestionline, Sputniknews.com A

Rusija testira nove rakete i sibirsku tehniku

U Rusiji se vrše državna testiranja perspektivne protivvazdušne rakete velikog dometa, saopštio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu.

youtube.com/Russian Helicopters
Testirana protivvazdušna raketa n asvim klimatskim uslovima 

- Razmotrićemo tok testiranja perspektivnih protivvazdušnih raketa velikog dometa - izjavio je Šojgu.

On je dodao i da je počelo testiranje novih tipova vojne tehnike za Arktik, nakon čega će doneti odluku da li će ih kupovati za rusku vojsku, saopštio je Šojgu.

- Od 19. februara stručnjaci Glavne oklopno-tenkovske uprave zajedno sa predstavnicima industrije počeli su da testiraju savremene i perspektivne modele vojne tehnike, predviđene za rad u teškim klimatskim uslovima krajnjeg severa - izjavio je Šojgu na savetovanju u Ministarstvu odbrane.

Po njegovim rečima, jedan od glavnih ciljeva testiranja je da se provere mogućnosti tehnike za sneg i blato u ekstremnim uslovima - vejavicama sa vetrom brzine 35 m/s i hladnoće pri minus 60 stepeni celzijusa.

- Osim toga, proveravaju se medicinska sredstva i arktička uniforma, specijalno izrađena za Oružane snage - rekao je ministar.

U toku je testiranje perspektivnih kontejnera, šatora i bagera.

- Nakon što se testiranje završi doneće se odluka o isporuci tehnike u arktičke jedinice oružanih snaga - naglasio je Šojgu.

Tokom 30 dana, ekspedicija će da pređe 2.000 kilometara od sela Tiksi do ostrva Koteljni i nazad po zaleđenom Leptevskom moru, moreuzima između ostrva i obalom.

POVEZANE VESTI

Utorak 07.03.2017. 12:54
Braco bilo bi fino da mozemo oruzje da testiramo nad Siftarima!!
Petak 10.03.2017. 16:13
Vojna industrija je najveci ulagac u nove tehnologije iz prostog razloga sto im nove tehnologije trebaju kako bi imali prednost nad protivnikom. Iz vojne industrije danas imamo: radio, televizore, radare, telefone, avione, mikrotalasne rerne,... zapravo, kad malo razmislim, sve sto imamo imamo zahvaljujuci vojnoj industriji. Tako da nisi bas u pravu. U ovom konkretnom slucaju su morale da budu istrazene sledece oblasti: hemija (specificna pogonska goriva), raketna tehnologija i masinstvo (kako dici 300 tona u vazduh i upravljati ih), geolokacijska tehologija (gps, glonass i drugi sateliti za pozicioniranje, sto znaci da su morali istraziti satelite, brzu komunikaciju, geolociranje, itd) koja za sobom povlaci druge neke tehnologije, pa istrazivanje legura, celika i tako dalje, i tako dalje... Stvarno bih mogao do sutra da nabrajam...
Petak 10.03.2017. 16:14
Ne branim ni jednu stranu vodecih svetskih sila ali samo kada bi 10% novca koja se u svetu ulaze u vojne svrhe,ulozili u neke druge svrhe koje mogu doprineti poboljsanju ljudskih zivota dokle bi nam bio kraj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online