Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 22.02.2017.
09:32
Vestionline A

Održati referendum o statusu Donbasa

Bivši predsednik Ukrajine Viktor Janukovič predložio je mere za rešavanje konflikta na istoku Ukrajine. U slučaju da Kijev ne realizuje Minski sporazum on je preporučio da se održi referendum o statusu Donbasa.

Reuters
Ima rešenje za istok Ukrajine koje se neće svideti Kijevu: Viktor Janukovič

- Uključiti u pregovore u okviru "normandijskog formata" predstavnike pobunjeničkih strana koji predstavljaju narod Donbasa, a u slučaju da aktuelne ukrajinske vlasti ne realizuju Minski sporazum, inicirati održavanje referenduma o statusu Donbasa - napisao je Janukovič u otvorenom pismu, upućenom liderima Poljske, Francuske i Nemačke, rukovodiocima javnih organizacija, predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i predsedniku SAD Donaldu Trampu.

Janukovič je predložio da se „inicira stvaranje specijalne komisije Saveta Evrope za održavanje monitoringa istrage zločina koji su izvršeni na Majdanu prema tački 4. Sporazuma o rešavanju političke krize u Ukrajini od 21. februara 2014. godine.

Osim toga, bivši predsednik Ukrajine je pozvao da se zatraži od ukrajinskih vlasti da se dozvoli predstavnicima specijalne komisije Saveta Evrope i predstavnicima sadašnje ukrajinske opozicije da prate proces istrage "zločina u Ukrajini od 2014. godine do danas“.

- Zatražiti od ukrajinskih vlasti da počnu stvarnu istragu ubistava i drugih teških zločina koje su izvršeni na Majdanu protiv policije koja je vršila svoje obaveze za održavanje javnog reda i zaštitu ustavnog uređenja Ukrajine - zaključio je bivši ukrajinski predsednik.

POVEZANE VESTI

Sreda 22.02.2017. 11:29
Председник Украјине Виктор Јанукович није желео своју Украјину у ЕУ и НАТО . није дозвољавао увоз ГМО хране у Украјини није дозвољавао Параду поноса у Украјини није дозвољавао да ММФ буде газда Украјинских плата и пензија и то се није свиђало Вашингтону и потплатили су Кличка и Порошенка да подигну револуцију против Јануковича .Сада је Украјина колонија Вашингтона .
Nedelja 26.02.2017. 21:47
„Treba uključiti u pregovore u okviru ’normandijskog formata‘ predstavnike pobunjeničkih strana koji predstavljaju narod Donbasa, a u slučaju da aktuelne ukrajinske vlasti ne realizuju Minski sporazum — treba inicirati održavanje referenduma o statusu Donbasa“, napisao je Janukovič u otvorenom pismu upućenom liderima Poljske, Francuske i Nemačke, rukovodiocima javnih organizacija, predsedniku Rusije Vladimiru Putinu i predsedniku SAD Donaldu Trampu.
Nedelja 26.02.2017. 21:47
Janukovič je predložio da se „inicira formiranje specijalne komisije Saveta Evrope za održavanje monitoringa istrage zločina koji su izvršeni na Majdanu prema Tački 4 Sporazuma o rešavanju političke krize u Ukrajini iz 21. februara 2014. godine. Osim toga, bivši predsednik Ukrajine je pozvao da se od ukrajinskih vlasti zatraži dozvola da predstavnici specijalne komisije Saveta Evrope i predstavnici sadašnje ukrajinske opozicije prate proces istrage „zločina u Ukrajini, od 2014. godine do danas“. „Neophodno je zatražiti od ukrajinskih vlasti da počnu stvarnu istragu ubistava i drugih teških zločina koji su izvršeni na Majdanu protiv policije koja je obavljala svoj posao održavanja javnog reda i zaštite ustavnog uređenja Ukrajine“, zaključio je bivši ukrajinski predsednik.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online