Utorak 16. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 12.02.2017.
18:02
Vestionline A

Štajnmajer: Nemačka je sidro nade za svet

Frank Valter Štajnmajer izabran je za novog predsednika Nemačke, a posle objavljivanja rezultata glasanja u parlamentu poručio je da će se zalagati za dijalog i demokratiju u sadašnjim burnim vremenima, ali i da će stati na put rastućim populističkim tendencijama.

Reuters
Nemačka je dobila novog predsednika, Franka Valtera Štajnmajera, koji obećava demokratiju i bolje sutra

- Budimo hrabri, jer onda ne moramo da se bojimo budućnosti - istakao je on, prihvatajući petogodišnji predsednički mandat, prenosi AP.

Štajnmajer je rekao i da se svet suočava sa teškim vremenima, ali da Nemačka, kao funkcionalna demokratija, ima odgovornost da se bori za stabilnost.

- Nije li zapravo divno što je ova Nemačka, naša teška otadžbina, što je ova zemlja za mnoge postala sidro nade u svetu, nakon što je prevazišla ratove i totalitarizam - konstatovao je novi predsednik.

On je, takođe, obećao da će se suprotstaviti "svima onima koji misle da u svetu koji postaje teži rešenja moraju postati jednostavnija", prenosi AFP.

- Odgovori će ostati teški, a ja mislim da se najbolji odgovori mogu naći u demokratiji - istakao je Štajnmajer u izjavi televiziji ARD ubrzo nakon glasanja.

Nemačka kancelarka Angela Merkel među prvima je čestitala Štajnmajeru izbor za predsednika i izrazila uverenje da će on biti odličan u toj ulozi i da će imati podršku velike većine naroda.

- Imam poverenja u njega kao predsednika naše zemlje u ovim teškim vremenima… Ovo je dobar dan za Nemačku - istakla je ona, prenosi Rojters..

POVEZANE VESTI

Subota 18.02.2017. 19:49
Потомци фа-шиста опет лажу....... ?!
Subota 18.02.2017. 19:49
Да ви сте последње сидро наде за глобални фа-шизам који је остао без уточишта у Сједињеним државама после доласка Трампа. Једино ви можете одржати светску владу у животу и дати им наду да ће се поново издићи изнад националних супер држава какве су САД, Русија, Кина. Надамо се да вам то ипак неће поћи за руком, и да ћете доживати судбину првог, другог и трећег рајха.
Subota 18.02.2017. 19:50
Nemacka bi trebala biti i mogla bi biti sidro nade za mir , ali nije . Nemacka je izazvala i pogurala raspad SFRJ , secesiju Kosova, krsenje dejtonskog mirovnog sporazuma za BiH , najmanje dozvoljava,a mozda i odobrava i podstice fa-sizam u Hrvatskoj,odobrava haos u Ukrajini i pojavu anarhije i fasizma.Sve to cini Nemacka ,uz njenu ulogu u dva prva rata ,pokazuje da Nemacka ipak nije siguran bedem za realan i pravedan mir. Uz navedeno Nemacka je ucinila velike politicke greske po pitanju migranata,po pitanju jacanja radikalizma na Balkanu , i po nekim drugim pitanjima. Mnogi teoreticari ,analiticari , su pisali da je Nemacka sigurnija od Britanije , kao stabilan oslonac za razvoj mira i bezbednosti ,kada s emisli na Evropu i Balkan.Cinjenica je da su Britanci sami sebe izopstili kao siguran faktor , jer im s e ne moze verovati , ali pitanje je koliko su Nemci pouzdani , za realan dogovor .Po pitanju Balkana kljucni problem je sto su narodi/elite proimitivni , malo obrazovani , nesposobni da sagledaju realne interese , realne opasnosti i realnu zastitu .Kada bi ovi narodi znali da s e dogovore ,oko teritorije /granica, te da se zajednicki zastite , a da sopstvene resurse upotrebe za svoj razvoj , to bi bila teritorija drzava, dobra za zivot .Ali ovo je teorija koja se nemoze sprovesti .Hrvati potpuno zavisni od , Muslimani isto , Srbi su najvise svoji .Tako satnje odgovara nekome , ali ljudima ne.Srbi moraju saciniti pismene ugovore o zastiti granica i slobode sa Rusijom i SAD .
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online