Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Subota 04.02.2017.
17:10
blic.rs A

Tramp pobesneo: Odluka takozvanih sudija je smešna!

Federalni sudija u Sijetlu juče je izdao privremenu obustavu primene na celokupnoj teritoriji SAD izvršne uredbe američkog predsednika Donalda Trampa o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

Reuters
Oboriće odluku sudija: Donald Tramp

Ovo je dosad možda najjači udar na kontroverznu Trampovu odluku, a zanimljivo je da je ovog sudiju imenovao bivši republikanski predsednik Džordž Buš Mlađi.

Rojters navodi da je ova presuda iz Sijetla obuhvata najširi opseg u odnosu na Trampovu uredbu potpisanu prošle nedelje. Agencija prenosi da je Ministarstvo pravde SAD objavilo da neće tražiti hitno stopiranje presude sudije iz Sijetla, dok je Bela kuća najavila da će ministarstvo to učiniti "što je pre moguće".

AP navodi da je Bela kuća obećala da će se boriti protiv ove presude i dodaje da je Trampov pres sekretar Šon Spajser uredbu o privremenoj zabrani ulaska u SAD državljana sedam zemalja sa muslimanskom većinom nazvao "zakonitom i odgovarajućom".

- Cilj predsednikove uredbe je zaštita otadžbine i on ima ovlašćenje i odgovornost po Ustavu da štiti američki narod - rekao je Spajser.

Tramp: Velika nevolja

Ova odluka izazvala je bes novog predsednika SAD koji se oglasio na Tviteru nekoliko puta od jutros. Tramp je između ostalog, napisao, da je odluka "takozvanog sudije smešna" i da će biti oborena.

"Kada zemlja više nije sposobna da odluči ko može, a ko ne može da uđe, posebno kada je u pitanju bezbednost i sigurnost - velika nevolja", napisao je Tramp, a potom u sledećim tvitovima rekao da su se "neke muslimanske zemlje složile sa zabranom jer znaju da ako pustite neke ljude da uđu unutra - to znači smrt i razarnje".

POVEZANE VESTI

Sreda 08.02.2017. 23:31
Ако ће индустрија из Азије да се врати у САД, онда је непходно увести и јефтину радну снагу из земаља где су ти исти увели "демократију". Зато Трампова уредба смета. И амерички грађански рат се водио под паролом ослобађања робова са плантажа на југу, а у ствари се радило о обезбјеђивању јефтине радне снаге која је била потребна капиталистима за развој индустријског сјевера. Све је већ виђено. Изгледа да су остарјели људски мозгови дошли до границе када више ништа ново ни напредније не могу да смисле.
Nedelja 05.02.2017. 01:35
Ovo sam prvi put napisao pre 3 meseca : ======= NISTA Tramp ne odlucuje BEZ kongresa - NISTA !!! U velikoj su zabludi oni sto danas likuju i glorifikuju Trampa samo zato sto u njemu vide Putina i misle da poseduje iste ili slicne karakteristike . Vole nasi ljudi (kao i Rusi) anarhiju , "kriminalce - junake"(tipa Arkana) , javasluk , korupciju , likvidaciju politickih neistomisljenika , nepotizam .... i samo zato su odusevljeni izborom Trampa za predsednika Amerike (i naravno zato sto im je ruska gnjida to preporucila) . NISTA Tramp ne moze da uradi BEZ kongresa , a svi koji misle suprotno - jednostavno ne poznaju Ameriku i politicki su nepismeni . Nije Amerika Rusija pa kad predsednik tj. Putin nesto predlozi dumi - ni u snu se ne sme odbiti predlog (bili bi momentalno raspusteni)&(moglo bi ih se traziti po sancevima) !!! To je KRUCIJALNA razlika ove dve drzave tj. ta dva sistema . Amerika je drzava gde vlada PRAVO . To je razlika izmedju demokratije i diktature . U Americi odluke i predloge predsednika obavezno verifikuje kongres tj. predlozi ili odluke predsednika podlezu "kongresmenskom skeneru" dok u Rusiji predlog i odluke predsednika odlaze parlamentu na puko toboz usvajanje tj. "aminovanje" forme radi - i tu je kraj price !!! Zato Rusi i rusofili ne budite naivni i ne zivite u zabludi da ce u Americi proci VASI NAVODNI "Trampovi" javasluci ili samovolja !!! (ako KONGRES odluci da tenkovi i naoruzanje ide primeri radi u Poljsku ili u Ukrajinu duz cele ukrajinsko-ruske granice .... ili ako mu sud stopira uredbu ili dekret , Tramp ima duznost da ispostuje tj. prinudjen je da sprovede odluku istog !!! ... rusofilcici : Odluka vecine . Kontrolni organ . Demokratija . TACKA .)
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online