Nedelja 19. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 01.02.2017.
12:59
Vestionline A

"Znam da sam mnogima problem, ali..."

Znam da sam mnogima ja problem i to je normalno i na to sam navikao, ali ne čujem zamerke, već samo uvrede, kaže premijer Aleksandar Vučić.

Tanjug
Premijer ponovo kritikovao nevinare

Na pitanje o tome zašto se pred predsedničke izbore opozicija fokusira na njega, a ne na predsednika Tomislava Nikolića, premijer kaže:

- Nisam čuo nijednu zamerku, uglavnom su to uvrede i neistine. Šta bi uradili bolje? Da li bi radili toliko, da nisu Železaru rešili, da nije trebalo da ostavim stecište za narkomane i pse? - odgovorio je premijer.

Vučić je rekao da se ne plaši ružnih reči ili uvreda i da je njegov posao da "gura politiku dobru za Srbiju".

- Siguran sam da u mojoj porodici ima onih koji teško podnose. Ali mene ne zanimaju te uvrede, mene zanima Srbija i građani Srbije - rekao je Vučić.

Premijer je rekao i da ga novinari stalno pitaju o predsedničkom kandidatu, ali nije želeo da kaže da li je blizu odluke.

- Stalno me to pitate, a šta sve piše u novinama i na društvenim mrežama. Piše i da mi je sin narkoman, pa me to ne pitate, a nije narkoman. Šta ćete. Neki su izmišljali i da izbora neće da bude, da je izmišljena priča na Kosovu da se uvede situacija. Evo, izbore ćemo da imamo u roku i jako smo se uplašili. Borićemo se za budućnost, protiv onih koji bi da vrate Srbiju u prošlost - rekao je Vučić.

Govoreći o novoj rundi dijaloga Beograda i Prištine pod okriljem EU, premijer je rekao da se u takvim situacijama razvije "Pavlovljev refleks", ali da nema mesta žalbama.

- Razgovori u Briselu nikada nisu prijatni, ali tamo idemo da se borimo za Srbiju i za naše građane. Srbija ima dosta svojih problema, još joj fali premijer koji plače nad svojom sudbinom. Neću da se žalim kao većina Srba, već idemo tamo da se borimo - rekao je premijer Aleksandar Vučić.

Kako kaže, nema unapred određenih tema, uprkos spekulacijama pojedinih kosovskih medija.

- Mogu da pretpostavim šta će biti na stolu - pravda, pravosuđe, Zajednica srpskih opština, a iako svi beže da to pomenu, verovatno će biti i Mitrovica - rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 01.02.2017. 13:35
Zamerke se upućuju za greške koje se mogu popraviti ali tvoje greške prešle su u zločin prema narodu i državi . Gori nije vladao Srbijom u istoriji !
Ponedeljak 06.02.2017. 20:51
Ja vas sigurno neću vređati, ali ću vam uputiti zamerke, a ima ih mnogo. Rekli ste Gospodine Vučiću, da ćete da se borite protiv kriminala, da tu neće biti pošteđenih, da će svi biti jednaki pred zakonom. Da li je tako danas? Rekli ste da je Kosmajac glavni diler droge na ovim prostorima, a kada ste ga uhapsili, niste mogli ni poreski prekršaj da mu nađete, a kamoli drogu o kojoj ste pričali. Rekli ste za Dinkića da je grobar srpske privrede, što se slažem sa vama, navlačili ste mu robijaško odelo, rekli da je njegova politika doniranja našeg novca, najobičnija krađa građana Srbije. I šta se desilo? Oslobođen je svih optužbi, njegovu pogubnu politiku podsticaja nastavljate da sprovodite, a on i njegovi su vam glavni savetnici. Đilasa se nazivali lopovom, govorili ste da je ukrao dva mosta, da je zbog njegovih lopovluka Beograd pred bankrotom. I šta se desilo? Niste podneli ni krivičnu prijavu protiv njega, a kamoli da ste nešto dokazali. Ali, ono što vam se mora prizati da ste uradili, je najveća institucionalna pljačka naroda, u novijoj srpskoj istoriji. Smanjili ste plate i penzije, iako ste rekli da toga neće biti, povećali ste poreze od 50-300%, uvodite kazne koje ni Nemac nebi mogao da plati, za neplaćeni porez sleduje kazna od 50000 dinara po kvartalu, ali poreska rešenja još uvek niste dostavili. Zameram vam gospodine Vučiću na lažima kojima svaki dan obasipate javnost, na uništenju institucija, na forsiranju nepismenih, na izdaji sopstvenog naroda koji vam je verovao!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online