Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Petak 25.06.2010.
00:52 >> 08:28h
Tanjug A

Atina: Bomba ubila saradnika ministra

Grčki ministar za javnu bezbednost Mihalis Hrisohoidis izjavio je da je u eksploziji koja se dogodila u zgradi ministarstva u blizini centra Atine stradao Jorgos Vasilakis (52), njegov bliski saradnik, javila je američka novinska agencija Asošiejtid pres (AP).

Policija je saopštila da je bomba bila sakrivena u paketu koji je izgledao kao poklon, a koji je dostavljen na sedmi sprat, gde je eksplodirao nešto posle 20 časova po lokalnom vremenu (19 časova po srednjoevropskom).


Portparol policije u grčkoj prestoniji je kazao da se ministar Hrisohoidis nalazio u zgradi u vreme eksplozije, ali da nije povređen.


U toku je policijska istraga o eksploziji koja je izazvala znatnu materijalnu štetu.

Premijer Grčke Jorgos Papandreu oštro je osudio večerašnji bombaški napad.

Nakon eksplozije nastala je panika na ulicama Atine


"Izražavam tugu i gnev, koje svaki građanin Grčke oseća zbog terorističkog napada, koji je rezultirao gubitkom ljudskog života", kazao je Papandreu.


Ministar za javnu bezbednost Hrisohoidis nazvao je napad "kukavičkim", rekavši da je bomba bila namenjena njemu i poručivši da će ubice biti privedene pravdi.


"Nastavićemo borbu da osiguramo bezbednost naših građana, komšija i gradova", prenela je ministrove reči američka agencija AP. Vlasti su zapečatile zgradu ministarstva i ne dozvoljavu ulazak i izlazak iz objekta.

Jorgos Papandreu

Zvaničnici još nemaju saznanja na koji način je bomba, koja je eksplodirala na sedmom spratu, na 25 metara od ministrove kancelarije, dospela u ministarstvo, s obzirom na to da je izvor iz ministarstva potvrdio grčkoj agenciji Ana da su svi sigurnosni sistemi funkcionisali normalno. Za napad još niko nije preuzeo odgovornost.


Napad su osudile i najveće grčke političke partije.


"Ovo je kriminalni napad presedana, koji je koštao života jednog čoveka i koji je brutalno udario na zakon i demokratiju. Jedinstvo našeg naroda i našu apsolutnu odlučnost da iskorenimo zlo iz korena stavljamo ispred ovakvih monstruoznih slučajeva", kaže se u saopštenju Antonisa Samarasa, lidera Nove demokratije, glavne opozicione partije.


"Smrt cenjenog službenika u terorističkom napadu izazvala je veliku tugu (...) Kada teroristi mogu izvršiti napad u kancelariji ministra, kako se onda građani mogu osećati bezbednim u svojim domovima", saopštila je partija Narodni pravoslavni skup (LAOS).

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online