Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 29.01.2017.
07:57
alo.rs, Vestionline A

Gugl vraća prekomorsko osoblje u SAD posle Trampove uredbe

Američka kompanija "Gugl" pozvala je u SAD članove svog osoblja koji žive na prekomorskim teritorijama, nakon što je novi predsednik Donald Tramp doneo izvršnu uredbu kojom se ograničava ulazak u zemlju državljanima sedam zemalja sa muslimanskom većinom.

pixabay.com
Gugl se prepao Trampovom uredbom o izbeglicama, povlači ljude iz Evrope

Iz kompanije "Gugl" rekli su Bi Bi Siju da su zabrinuti zbog te uredbe i bilo kakvih mera koje bi mogle da blokiraju ulazak mnogih talentovanih ljudi u SAD.

"Gugl" je pozvao oko 100 članova osoblja da se vrate iz prekomorskih oblasti, dok je "Majkrosoft" upozorio svoje akcionare da bi imigraciona ograničenja mogla da imaju značajan uticaj na poslovanje te kompanije.

Nova Trampova uredba mogla bi da znači da hiljadama građana Irana, Iraka, Sirije, Jemena, Sudana, Somalije i Libije možda neće biti dozvoljeno da se ukrcaju u avione koji lete ka SAD.

Prema juče potpisanoj uredbi, državljanima šest zemalja vize neće biti izdavane u naredna tri meseca, dok je sirijskim izbeglicama ulazak zabranjen na neodređeno vreme.

Nova ograničenja imaće velikog uticaja na tehnološke kompanije koje angažuju kvalifikovano osoblje iz celog sveta izdajući im specijalne vize H1-B, ocenjuje Bi Bi Si.

Već su se pojavili navodi da je nekima koji poseduju "zelene karte" i koji imaju dozvolu za rad u SAD sada zabranjeno da se ukrcaju u avione za SAD, mada "zelene karte" nisu posebno navedene u novoj uredbi.

Bi Bi Si upozorava da bi iznenadna i stroga imigraciona ograničenja mogla da imaju neočekivane posledice, pri čemu predsednik želi da ograniči ulazak nekim muslimanima, ali bi efekat mogao da bude šteta po najvažniji i najprofitabilniji sektor u SAD - tehnologiju.

Tehnološki sektor se u velikoj meri oslanja na visokoobučeno i dobro plaćeno osoblje iz prekomorskih oblasti koje koristi vize H1-B, a ukoliko postoji bilo kakva opasnost, makar i mala, da korišćenje te radne snage bude ograničeno, velike kompanije će možda morati da razmisle gde da ubuduće smeštaju ključno osoblje.

POVEZANE VESTI

Petak 03.02.2017. 20:27
Samo necete da ih dobro platite nego dovedete strance koji rade za male pare i daj sta das....tako se i Google obogatio.. Pa koliko m ladih ovdje zeli da se zastiti od stranaca koji dodju iz drugih zemalja i nisu nista bolji od nase djece ovdje osim sto rade za male pare....
Petak 03.02.2017. 20:29
a dođu u SAD. Grupa demonstranata okupila se na aerodromu "Džon F. Kenedi" u Njujoruku zbog toga što iračkim putnicima nije dozvoljen dolazak u Njujork. Protest na aerodromu Protest na aerodromu "Džon F. Kenedi" "Gugl" poziva osoblje u SAD Američka kompanija "Gugl" pozvala je u SAD članove svog osoblja koji žive na prekomorskim teritorijama, nakon što je novi predsednik Donald Tramp doneo izvršnu uredbu kojom se ograničava ulazak u zemlju državljanima sedam zemalja sa muslimanskom većinom. Deomonstranti su isrped terminala za međunarodne dolaske nosili transparente "Bez zabrane, bez zida" i "Dobrodošli izbeglice". "Poručujemo Trampu da ne idemo nigde", rekao je advokat i Džeki Espozito koji je pomogao u organizaciji protesta. Demonstranti, među kojima je i nekoliko dobitnika Nobelove nagrade, potpisalu su saopštenje u kojem se suprotstavljaju Trampovim potezima. Neki univerziteti su poručili studentima i profesorima iz muslimanskih zemalja da ne putuju u inostranstvo jer možda neće biti u mogućnosti da se vrate. Oglasio se i protivkandidat Hilari Klinton tokom unutarstranačkih izbora Berni Sanders. "Predsedniče Tramp, napravili ste veliku grešku tako što pkušavate da nas podelite prema rasi, religiji, polu i nacionalnosti", napisao je Sanders na Tviteru. Dodao je da je tokom borbe protiv "Trampove agende mržnje", potrebno promovisati napredne poglede i zahtevati od Vlade da predstavlja sve građane. Britanska premijerka Tereza Mej odbila je da komentariše odluku Donalda Trampa o zabrani ulaska izbeglica iz muslimanskih zemalja u SAD, rekavši da su SAD same odgovorne za politiku koju imaju o tom pitanju. Američki predsednik Donald Tramp doneo je uredbu kojom se zabranjuje svim izbeglicama ulazak u SAD na četiri meseca, a onima iz ratom zahvaćene Sirije na nedoređeno vreme, kako bi se sprečilo da "radikalni islamski teroristi" ulaze u državu. U međuvremenu je i holandska aviokompanija KLM odbila da ukrca sedam putnika posle ukaza američkog predsednika Donalda Trampa. "Želeli smo da ti putnici lete s nama, ali to ne bi imalo smisla jer bi bili onemogućeni da uđu u zemlju", izjavila je Frans presu portparolka KLM-a Manel Vrijenhek koja je odbila da saopšti nacionalnost sedam putnika.
Petak 03.02.2017. 20:29
Američka kompanija "Gugl" pozvala je u SAD članove svog osoblja koji žive na prekomorskim teritorijama, nakon što je novi predsednik Donald Tramp doneo izvršnu uredbu kojom se ograničava ulazak u zemlju državljanima sedam zemalja sa muslimanskom većinom.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online