Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Petak 27.01.2017.
12:24
Vestionline A

O čemu će u subotu razgovarati Putin i Tramp?

Ruski predsednik Vladimir Putin namerava da Donaldu Trampu, u telefonskom razgovoru, čestita stupanje na dužnost američkog predsednika i s njim razmeni stavove o trenutnom stanju bilateralnih odnosa, saopštio je Kremlj u petak.

Reuters, fotomontaža
Veliko interesovanje vlada za razgovor Putina i Trampa

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je, na konferenciji za novinare, precizirao da će Tramp i Putin razgovarati telefonom u subotu u večernjim satima po moskovskom vremenu.

Upitan da li će biti reči i o Ukrajini, Peskov je odgovorio da je malo verovatno da će oni razgovarati o velikom broju tema s obzirom da je u pitanju njihov prvi kontakt od inauguracije Trampa.

- Videćemo, budimo strpljivi - kazao je Peskov, ne želeći da predviđa da li će Putin i Tramp iskoristiti razgovor da bi se dogovorili kada će i lično da se sastanu.

Peskov se dotakao i medijskih navoda da se Tramp priprema da ukine ili ublaži sankcije uvedene Rusiji zbog Ukrajine, rekavši: "Ništa ne znam o tome", preneo je Rojters.

- Koliko mi je poznato, ta informacija je potekla od anonimnog izvora, pa je teško reći da li je tačna - kazao je Peskov, navodi Tass.

Pozivajući se na neimenovane izvore, Rojters je ranije javio da će najverovatnije i nemačka kancelarka Angela Merkel u subotu razgovarati sa Trampom, a očekuje se da će tema biti Rusija.

Novinare u Kremlju je interesovalo da li će možda i Putin sutra da razgovara sa Merkel, a Peskov je samo kratko odgovorio: "Ne".

Kremlj je najavio razgovor dvojice lidera nakon što je Tramp u intervjuu za "Foks njuz" rekao da uskoro namerava da obavi telefonski razgovor s Putinom.

Tramp je rekao da nije razgovarao sa Putinom u periodu posle inauguracije 20. januara, dodajući da ga je ruski predsednik nazvao posle pobede na izborima.

On je istakao da bi poboljšanje odnosa Vašingtona i Moskve bilo na obostranu korist.

- Ne poznajem Putina, ali ako budemo mogli da se slažemo s Rusijom to bi bila velika stvar - dobro za Rusiju, dobro za nas - rekao je Tramp.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 30.01.2017. 22:59
Koliko ljubomore i straha zbog razgovora Trampa i Putina. Jedni misle da je Amerika garant mira i opstanka Srba na Balkanu, a da to nije Rusija. Srbe samo Rusija može spasti, a svi drugi su nama odavno namenili odumiranje što milom što silom. Tereza i Angela su kao na iglama zbog razgovora izmedju Putina i Trampa. Ali zna Putin sa kim ima posla. Sa neprijateljima Rusije i ruskog naroda.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online