Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Subota 07.01.2017.
16:51
Vestionline A

Rusija je "kriva" za sve: Za hakerski napad na OEBS odgovorna Moskva

Šef Federalne službe za zaštitu Ustava (unutrašnja obaveštajna služba Nemačke) Hans Georg Masen izjavio je da je moguće da je napad na Organizaciju za evropsku bezbednost i saradnju izveden iz Rusije, piše list "Frankfurter algemajne cajtung".

pixabay.com
I Nemci se pridružili Amerima u optužbama za hakerske napade na račun Rusije

Krajem decembra je objavljeno da je prošle jeseni OEBS bio izložen hakerskom napadu, ali nije precizirano ko ga je organizovao.

Masen je izjavio da je prilikom napada na OEBS korišćena infrastruktura slična onoj koju koristi grupa hakera poznata kao ART28. On je, takođe, podsetio da je ART28 izvodila napade usmerene protiv Bundestaga.

- U slučaju ART28 postoje dokazi koji ukazuju na ruske izvore“, izjavio je Masen. Ranije je francuski list „Mond“ takođe pisao, pozivajući se na neimenovanu "zapadnu specijalnu službu- da je hakerski napad na OEBS delo grupe navodno ruskih hakera ART28.
 

POVEZANE VESTI

Subota 07.01.2017. 17:21
U crkvi svetih apostola Petra i Pavla u Kravici, kod Bratunca, služen je parastos za 158 Srba iz ovog mjesta i susjednih zaselaka, od kojih su njih 49 ubile muslimanske snage iz Srebrenice na Božić, 7. januara 1993. godine. Nakon parastosa, prislužene su svijeće kod centralnog spomen-obilježja u Kravici za svih 3.267 poginulih Srba iz regije Birač. "Zna se ko su i izvršioci i nalogodavci zločina počinjenih u Kravici, ali nažalost, još nema ni krivičnih prijava, a kamoli procesuiranja i osude počinilaca", kazao je Milomir Savčić, predsjednik Boračke organizacije RS, i istakao da bez procesuiranja zločinaca iz svih naroda nema mira na ovim prostorima. "Ovo što se dosad radi pokazuje da su Tužilaštvo i Sud BiH pristrasni i da jednostrano sude samo pripadnicima srpskog naroda. Mi nećemo odustati od pravde", poručio je Savčić. O tamošnjim zločinima pripadnika Armije RBiH govore mnogobrojni dokazi, fotografije, svjedočenja. Godinama su iskazi prikupljani, ali nisu bili dovoljni da Tužilaštvo procesuira zločine. Prema njima, od početka rata pa sve do polovine 1995. godine muslimanske snage iz Srebrenice neprestano su upadale u srpska sela ub,ijajući, pljačkajući i paleći srpsku imovinu, a zarobljene su mučili, masakrirali, odsijecali im glave i pokazivali u Srebrenici. Međutim, presudom Žalbenog vijeća Haški tribunal oslobodio je 2008. godine Nasera Orića za ratne zločine u Kravici i okolini Srebrenice. Radojka Filipović, predsjednica Opštinske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Bratunca, rekla je da pravosuđe BiH ne zanima to što su prošle 24 godine od velikih stradanja i zločina. "Njih ne zanimaju ub,ijeni starci i žene. Ne zanima ih pet osoba ub,ijenih na Božić 1993. godine u Kravici koje još nisu pronađene i dostojno sahranjene. Njih samo interesuje jul 1995. godine, kao da je rat trajao samo tih nekoliko dana. Srpske žrtve ih uopšte ne interesuju", tvrdi Filipovićeva.
Subota 07.01.2017. 20:25
Tu priču znamo:_za sve je kriva Srbija-za sve je kriva Rusija.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online