Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 30.12.2016.
15:18
Tanjug, Vestionline A

Vlada SAD iznela detalje o hakovanju, ali kasno

Američki Federalni istražni biro (FBI) i Ministarstvo unutrašnje bezbednosti objavili su analizu o aktivnostima hakerskih grupa za čije finansiranje SAD optužuju Rusiju, ali eksperti tvrde da je za to - prekasno.

pixabay.com
Prema mišljenju eksperata izveštaji koji su pristigli iz američke službe su zakasnili i nemaju neki značaj

Izveštaj na 13 strana, koji je namenjen stručnjacima za informacionu tehnologiju, objavljen je u četvrtak, istog dana kada je i odlazeći američki predsednik Barak Obama objavio niz sankcija Rusiji zbog optužbi za uplitanje u američke predsedničke izbore 2016, prenosi danas "Gardijan".

Bezbednosni eksperti, međutim, kritikuju ovaj izveštaj, navodeći da mu nedostaje dubina i da je prekasno objavljen, imajući u vidu da se već pojavilo nekoliko izveštaja iz privatnog sektora sa detaljima o akcijama hakerskih grupa "Fensi ber" i "Kozi ber".

- Aktivnosti ruskih obaveštajnih službi su deo tekuće kampanje kibernetičkih operacija usmerenih protiv vlade SAD i američkih građana - napisali su autori vladinog izveštaja.

Oni navode da zajednički analitički izveštaj pruža tehničke pokazatelje vezane za mnoge takve operacije, "preporučena ublažavanja, predložene akcije koje treba preduzeti kao odgovor na pružene pokazatelje i informacije o tome kako izveštavati o takvim incidentima američku vladu".

Iz privatnog sektora su se, međutim, pre vladinog izveštaja, pojavili detalji na istu temu, pre svega poduži izveštaj "Majkrosofta" iz 2015. o hakerskom timu koji je označen kao "napredna trajna pretnja 28" (APT 28), koju ova kompanija interno zove "Strontium", i o drugom timu, pod nazivom "Fensi ber".

U izveštaju vlade SAD se, takođe, pominje druga hakerska grupa pod nazivom APT 29 ili "Kozi ber", navodi britanski list.

POVEZANE VESTI

Petak 30.12.2016. 22:51
Na zemlji ževe živa bića a to su:ljudi ,životinje,biljke i amerikanci
Utorak 03.01.2017. 19:10
Moram da priznam stvarno "originalna" izjava drzave koja se mesala i mesa u izbore skoro svih zemalja na planeti a sada se vadi i kuka kao neka baba sto se neko drugi drznuo da se mesa u njihove izbore. Ovo je pre svega priznanje nemoci i svalivanje krivice za gubljenje izbora na nekog treceg. U svakom slucaju velika sramota za USA i dodatno skidanje njihovog oreola "svemoci". Sto bi rekli sportskim recnikom, evro autogol.
Utorak 03.01.2017. 19:11
Samo jedna rec. Snouden...!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online