Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 28.12.2016.
02:00
Vestionline, Sputnik A

Lavrov poručio Keriju: Politika Obamine administracije je...

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov poručio je američkom državnom sekretaru Džonu Keriju u telefonskom razgovoru da su politika administracije aktuelnog predsednika SAD Baraka Obame i njeni pokušaji da dodatno pogorša saradnju Rusije i SAD neprihvatljivi.

Reuters
Obamina administracija je neprihvatljiva: Sergej Lavrov i Džon Keri

Lavrov je sa Kerijem razgovarao o perspektivama rešavanja krize u Siriji, nakon susreta ministara inostranih poslova Rusije, Turske i Irana, održanog 20. decembra u Moskvi, na kojem je postignut dogovor o uspostavljanju prekida vatre na celoj teritoriji Sirije, uz intenziviranje antiterorističkih napora, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije.

Dvojica diplomata su razgovarali i o situaciji u vezi sa palestinsko-izraelskim sukobom.

Lavrov je naglasio da je neophodno stvoriti uslove za direktne pregovore lidera Izraela i Palestine i ukazao na pogubnost pokušaja mešanja američke politike u rad "bliskoistočnog kvarteta" i Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, odnosno korišćenja tih platformi za razmirice demokrata i republikanaca, dodaje se u saopštenju. 

Ruski ministar je posebno naglasio da dozvola da se antivladinim oružanim odredima u Siriji isporučuju protivraketni kompleksi, koju je 23. decembra potpisao aktuelni američki predsednik Barak Obama, može da dovede do novih žrtava. 

POVEZANE VESTI

Petak 30.12.2016. 21:29
Niti jedan rat na ovom svietu ne može da se završi bez SAD kao svjetske supersile. Rat će se završiti onoga dana kada SAD prestanu naoružavati pobunjenike, ma šta god to značilo. Svijet mora iskreno da se nada da će nova administracija biti kooperativnija i da će razumjeti opasnost od islamskog fundamentalizma i riječi koje Asad stalno ponavlja, Ako stavite škorpiju u đep ona će vas ugristi. Trampov rioritet na Bliskom i srednjem Istoku je Izrael i borba protiv Irana kao jedine sile koja može vojno, kulturološki i politički da se suprostavi Izraelu. ISIL se sve više prebacuje u Jordan, državi koja je susjed Izraelu i time neposredno ugrožava Izrael. Svakako da će trojni savez morati biti fleksibilniji i uvažiti realnost da bez SAD se problem ne može riješti i početi ozbiljne pregovore sa SAD i opozicijom u Siriji ašto je preduslov primirje na cijeloj teritoriji. Mnogo je suprostavljenih interesa svjetskih močnika, još više dva lokalna močnia Turske i Irana, ali rodužavanje rata ne bi donjelo nikome koristi. Uvijek se u tajni i teškim diplomatskim razgovorima nađe rješenje, pa nadajmo se da će tako biti i sada.
Petak 30.12.2016. 21:29
Priča se o jačanju odnosa Rusije i Amerike a sve zbog usporavanja Kine kao zajedničke opasnosti.
Petak 30.12.2016. 21:30
Palestina i Izrael moraju da sede za istim stolom. Ako jedno od ta dva naroda nije za stolom nema razloga da se sedi za stolom, jer šta god se dogovorili onaj koji nije za stolom to nije u obavezi niti da sasluša.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online