Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.12.2016.
12:58
sputniknews.com, Vestionline A

Ruski sistem zaštite bolji od američkog PRO

Ruski predsednik Vladimir Putin je izjavio da je Rusija prinuđena da odgovori na američku protivraketnu odbranu i da to radi efikasno.

Reuters
Vladimir Putin je izjavio da Moskva nikada neće ulaziti u trku oko naoružanja ako ne može da je priušti

Kada jedna strana jednostrano izađe iz dogovora o PRO i stvori "kišobran", i druga mora da napravi "kišobran" ili da stvori sredstva za odbranu, naveo je predsednik.

- Nismo mi to smislili. Mi smo morali da odgovorimo - izjavio je Putin.

Prema njegovim rečima, u toku je efikasan rad u tom pravcu.

- Nedavno su Amerikanci sedeli u našim raketnim preduzećima. Sećate li se toga? - podsetio je Putin.

On je dodao da je Rusija napredovala u usavršavanju sistema nuklearne trijade, uključujući načine na koje se može savladati PRO.

- Verovatno će to navesti SAD da usavršavaju svoje nuklearne arsenale. Nadam se da slušaoci i gledaoci vaših programa (na pitanje novinara Bi-Bi-Sija) znaju da je u Turskoj, Holandiji i Britaniji u toku obnova američkog nuklearno oružja - rekao je Putin.

Putin je istakao da Moskva neće biti uvučena u takvu trku u naoružavanju koju sebi ne može da priušti.

- Mi do 2021. treba da imamo 70 odsto najnovijeg i novog naoružanja, a već sada ga je oko 50 odsto. U potpunosti realizujemo svoje planove - dodao je on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.12.2016. 19:29
Kroz istoriju mnogi osvajaci su pokusavali da osvoje Rusiju i uniste njen narod da bi se dokopali ruskog prirodnog bogastva. Ali i mala deca u skoli uce da Ruse niko nikada nije mogao da pobedi. Pokusavali su Japanci, Kinezi, Turci, Mongoli, Svedjani, Poljaci, Francuzi, Nemci... ali svu su potuceni i podvijena repa otisli kucama da lece rane. Sada im se Amerika sprema u posetu. Bas lepo, bice to americka poslednja labudova pesma.
Nedelja 25.12.2016. 19:31
Amerika - jedino svetska imperija trenutno je na raskr-snici - zbog prevelikih obaveza prema saveznicima, zapocetih sukoba sirom sveta - mogu ili da A) Sacuvaju Dolar i obnove sopstvenu privredu uz maksimalno smanjenje troskova (vojska, sorosevci, mediji,,,) B) Da batale dolar i naprave novu svetsku valutu uz Centralnu banku svih centralnih banaka nastave stampanje nove valute i pozicioniranje vojnih baza, ali onda moraju da zaborave na razvoj Americke privrede kao i sam dolar - sto je moguce samo ako naprave haos na berzama, ali to moze izaci kao mac sa 2 ostrice. Ovo prvo je pokusao da uradi Obama(povlacenje trupa iz Avg,Ir..) ali su mu uvalili patku sa gjom Klinton. Sada se vec vidi da su u Americi ``monetaristi`` zacrtali gospoju i da idu ka destabilizaciji pre svega Kine i Rusije. U sustini Rusija i nije toliko ugrozena, jer sve sto se odvija u EU (imigranti poduprti Sorosevim fondovima, Terorizam, pa i ovo pravljenje polja za nuklearni holokaust od zemalja EU) sve to polako prelazi u korist Rusa, jer su rejtinzi Putina i Rusije uopste u nekim zemljama, tradicionalno neprijateljskim (Nemacka, Francuska, Aus...) prosto neverovatno porasli. U orist Rusije ide i koncept koji zastupa na svojim medijima - ANTIGLOBALIZAM - koji je blizak mnogim pokretima i stavovima mladih ljudi i to u samoj EU i USA...tako da Rusija i ne mora da se previse trudi, sve sto Amerika radi EU od pada onog putnickog aviona nad Ukrajinom, sve vise ide protiv same Amerike...
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online