Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 23.12.2016.
10:49
Vestionline, Tanjug A

Terorista iz Berlina ubijen u Milanu: Umro uzvikujući "Alahu akbar"

Italijanska policija je, na osnovu otisaka prstiju, utvrdila da je u okršaju sa policijom u Milanu ubijen osumnjičeni za napad u Berlinu Anis Amri, a mediji ističu da je u okršaju s policijom uzvikivao "Alahu akbar".

Tanjug/AP
Iz Italije potvrđeno da je Anis Amri stradao u obračunu sa policijom

Italijanska agencija Ansa javila je, pozivajući se na više izvora istrage, da je u pucnjavi u Milanu ubijen upravo osumnjičeni za napad u Berlinu - Anis Amri. Agencija navodi da je Amri ubijen tri sata posle ponoći tokom rutinske policijske kontrole.

Policija je Amrija tražila dokumenta, a on je iz ranca izvadio pištolj, pucao i ranio jednog policajca. Potom je došlo do pucnjave i Amri je ubijen, dodaje italijanska agencija.

Rojters je prethodno javio da je u Milanu ubijen muškarac za kog se veruje da je osumnjičeni za napad na božićnem vašaru u Berlinu, u kom je ubijeno 12 osoba.

Kako je saopšteno, italijanski ministar unutrašnjih poslova će uskoro održati konferenciju za novinare. Oglasila se i kancelarija nemačkog federalnog javnog tužioca saopštivši da su nemačke vlasti u kontaktu sa italijanskim kolegama.

Nemačke vlasti tragaju za Tunišaninom Anisom Amrijem, osumnjičen za napad u Berlinu. Mediji su ranije objavili da je Amri (24) proveo neko vreme na italijanskom ostrvu Lampeduzi tokom 2011. godine.

Agencija Ansa objavila je jednu fotografiju iz aprila 2011. na kojoj se vidi Amri i još nekoliko dečaka, njegovih sunarodnika, nakon što su ih snage reda uhapsile pošto su zapalili jednu školu u Lampeduzi. Amri je zbog toga osuđen na četiri godine zatvora.

U zatvoru je Amri bio pod strogim nadzorom kao nasilnik, ispričao je policijski zvaničnik u Palermu gde je Amri izdržavao kaznu, prenosi Ansa.

Amri, međutim, u zatvoru nije pokazivao znake pristupanja džihadu, dodao je zvaničnik koji je ispričao da je Tunišanin bio držan u samici upravo da se zbog nasilničkog ponašanja ne bi mešao sa drugim zatvorenicima.

Nakon izlaska iz zatvora, Amri je upućen u Kaltanisetu u centar za migrante odakle su hteli da ga deportuju u Tunis, ali ta zemlja nije htela da ga primi nazad pošto je i tamo, u svom rodnom mestu, stvarao probleme.

Forenzički dokazi iz kamiona kojim je na božićnom vašaru u Berlinu usmrćeno 12, a ranjeno skoro 50 ljudi, ukazuju da je za volanom bio Tunišanin Anis Amri, potvrdila je portparolka nemačkog saveznog tužilaštva Frauke Keler.

POVEZANE VESTI

Nedelja 25.12.2016. 19:01
"......... Italijanska policija je, na osnovu otisaka pr-stiju, utvrdila da je u okr-šaju sa policijom u Milanu ub-ijen osumnjičeni za napad u Berlinu Anis Amri, a mediji ističu da je u okr-šaju s policijom uzvikivao "Alahu akbar..........".
Nedelja 25.12.2016. 19:02
A U NASTAVKU TEKSTA......... " Nemačke vlasti tragaju za Tunišaninom Anisom Amrijem, osumnjičen za napad u Berlinu. Mediji su ranije objavili da je Amri (24) proveo neko vreme na italijanskom ostrvu Lampeduzi tokom 2011. godine. "......... Ko je ovdje lud? Ili ko koga ovdje .......be ????
Nedelja 25.12.2016. 19:06
Kako je to terorista mogao da izađe iz Njemačke u bilo koju zemlju u okolini kada se desio takav napad kao u Berlinu? I to baš u sred Milana ubi-jen na ulici uzvikujući Alahu......i ostale nelogičnosti...?! Malo mi je ovo priča....čak nije ni za retardirane jer ni oni ne bi povjerovali u ovakvu verziju..............!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online