Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 19.12.2016.
21:14 >> 00:53h
sputniknews.com, Vestionline A

VIDEO: Evo šta je rekao Putin o ubistvu ruskog ambasadora

Predsednik Rusije Vladimir Putin nazvao je provokacijom ubistvo ruskog ambasadora u Turskoj, prenose ruski mediji.

Reuters
Predsednik Rusije Vladimir Putin

- Saopštenje je stiglo iz Turske, gde je podlo ubijen ruski ambasador… Izvršeni zločin je provokacija usmerena na prekid normalizacije tursko-ruskih odnosa i prekid mirovnog procesa u Siriji - izjavio je Putin.

Putin je rekao da Moskva mora da sazna ko stoji iza atentata na ambasadora Rusije u Turskoj Andreja Karlova.

- Ruski istražni komitet je već pokrenuo istragu o atentatu. Naređeno je formiranje radne grupe koja će otići u Ankaru i sa turskim partnerima istraživati ovaj zločin - rekao je Putin na sastanku u Kremlju, prenosi agencija Tass.

Prema njegovim rečima, taj dogovor je postignut tokom telefonskog razgovora sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom.

- Moramo da saznamo ko stoji iza tog atentata", rekao je šef ruske države.

On je naglasio da će odgovor biti pojačana borba protiv terorizma. Ruski lider je izjavio da treba pojačati bezbednost predstavništava Turske u Rusiji i dobiti garancije turske strane da će osigurati bezbednost ruskih diplomatskih misija.

- Putin je izrazio saučešće porodici Andreja Karlova i predložio Ministarstvu inostranih poslova da mu posthumno dodeli nagradu - saopštio je pres-sekretar ruskog predsednika Dmitrij Peskov.  

POVEZANE VESTI

Četvrtak 22.12.2016. 17:01
U tudjoj zemlji.. ..licno obezbedjenje ne moze da nosi oruzje niti da organizuje obezbedjenje. Mogli su da stoje pored ambasadora i ovaj bi ga opet lako ub-io dok je drzao govor ili uopste dok je bio u galeriji. Propust lezi na domacinu koji nije organizovao adekvatno obezbedjenje i dozvolio nepozvanom ubici da bez problema udje i unese pistolj.
Četvrtak 22.12.2016. 17:04
Moje iskreno saucesce,meni je terorista izgledao kao clan obezbedjenja u odelu i sveze obrijan,dok nije izvadio pistolj i pripucao.Meni je jezivo kako je ovo organizovano,pred kamerama jadni ambasador nije imao sanse.
Četvrtak 22.12.2016. 17:03
Mislim da Putin nema blage veze koliko će ga koštati neoprezni savez sa Tur-skom ili tačnije sa Erdoganom. Nema nešto na šta Erdogan nije spreman na svom putu ka apsolutizmu, a Putin to već godinama nikako ne shvata. Mišljenja sam da je ovaj atentat u cilju pridobijanja Rusije za isporučivanje Gulena Tur-skoj. Jer bez obzira šta je atentator uzvikivao, zločin će biti pripisan Gulenovim saradnicima, a Rusija će morati da uzvikuje ono što bude uzvikivala Tur-ska. U situaciji zaoštrenih odnosa između EU i SAD na jednoj strani i Tur-ske na drugoj, Putinova politika bi bila kud i kamo pametnija da je ostao na distanci od Tur-ske. Rusija će od Tur-ske uvek imati mnogo više štete nego koristi.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online