Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Subota 17.12.2016.
08:30 >> 10:01h
Vestionline A

Turska: Eksplodirao autobus pun vojnika, 13 mrtvih, Jildirim zabranio medijsko izveštavanje! (VIDEO)

U gradu Kajseriju u središnjoj Turskoj jutros je eksplodirao autobus dok je prolazio pored automobila punog eksploziva u blizini gradskog univerziteta, pri čemu je 13 vojnika poginulo, a 48 povređeno, saopštila je vojska, dok je kancelarija premijera privremeno zabranila medijsko izveštavanje o toj eksploziji.

Tanjug
Eksplozija u turskom gradu Kajseriju
Vojska u saopštenju navodi da među povređenima možda ima i civila, prenosi Rojters.
 
Kancelarija turskog premijera zatražila je od medijskih organizacija da se uzdrže od objavljivanja bilo kakvih informacija koje bi mogle da uzrokuju "strah u javnosti, paniku i nerede i koje bi mogle da služe ciljevima terorističkih organizacija", uključujući vreme eksplozije, izjave javnih zvaničnika, podatke o povređenima i poginulima, kao i o osumnjičenima, prenosi AP.
 
Potpredsednik turske vlade Vejsi Kajnak rekao je u međuvremenu, u televizijskoj izjavi, da je napad automobilom-bombom izveden na autobus koji je prevozio vojnike, potvrdivši da ima povređenih, ali je napomenuo da se za sada ne zna koliko ima poginulih, navodi Rojters.
 
Isti zvaničnik je rekao da jutrošnja eksplozija podseća na napad koji je prošle nedelje izveden ispred stadiona u Istanbulu.
 
Turska televizija NTV ranije jutros je javila da je autobus prevozio civile i vojnike van dužnosti, a do eksplozije je došlo u blizini autobuske stanice u kampusu Univerziteta Erčijes u Kajseriju.
Lokalni bolnički izbori saopštili su da je više od 25 osoba povređeno u eksploziji autobusa, dok se još ne zna koliko ima poginulih, prenosi Rojters.
 
 
Na prvim televizijskim snimcima vidi se olupina autobusa u dimu, navodi AFP. Bezbednosni izvori su saopštili da su ambulantna vozila upućena na lice mesta posle eksplozije. Agencija Anadolija javlja da je autobus u vlasništvu gradskog saobraćajnog preduzeća, ali da je prevozio turske vojnike koji su dobili dozvolu da danas idu na lokalnu pijacu.
 
Kajseri je jedan od glavnih gradova središnje Turske, ključno industrijsko središte koje se, inače, smatra mirnom oblašću. Nalazi se zapadno od jugoistočnih područja zemlje gde su proteklih meseci vođene borbe između kurdskih ekstremista i bezbednosnih snaga.

Do najnovijeg incidenta je došlo nedelju dana nakon što je u dvostrukom bombaškom napadu kurdskih ekstremista ispred stadiona u Istanbulu ubijeno više od 40 ljudi, a ranjeno najmanje 100.

U Turskoj je tokom ove godine izveden niz pogubnih bombaških napada, za koji se krive i džihadisti i kurdski ekstremisti. 

Twitter/ErtugrulSevim03
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online