Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 14.12.2016.
08:35
Vestionline A

"Zapad želi da nas Rusija zaustavi, da sačuvaju teroriste"

Predsednik Sirije Bašar al Asad rekao je za Raša tudej da iza apela Zapada za prekid vatre i spasavanje civila stoji namera da se sačuvaju teroristi.

Reuters
Bašar al Asad: Zapad je licemeran

Na konstataciju da je Palmira ponovo region u problemu i da se ne čuje mnogo glasova žaljenja zbog toga, Asad je rekao da je sve to tačno.

- Da su Palmiru osvojile vladine snage, onda bi se svi zabrinuli zbog očuvanja baštine. Da oslobodimo Alepo, Zapad i mejnstrim mediji će pričati da su zabrinuti za civile. Oni ne brinu kada se desi suprotno, kada teroristi ubijaju civile i uništavaju kulturno nasleđe, ne samo Sirije, već čitavog čovečanstva - naveo je Asad.

Potom se osvrnuo na stanje u Palmiri.

- Ako pogledate tajming shvatićete da to ima veze sa onim što se dešava u Alepu. Ovo je odgovor na dešavanja u Alepu, oni žele da zaustave našu vojsku i da umanje pobedu u Alepu. Naravno, to im nije uspelo - dodao je Asad.

Uprkos pozivima sa Zapada za prekid vatre kako bi se izbavili civili i pritiska na Rusiju i Iran da izvrše pritisak na zvanični Damask, Asad ima drugačije viđenje situacije.

- Uvek je važno u politici da čitate između redova, da ne budete bukvalista. Nije mi bitno šta oni traže. Prevod njihovog saopštenja Rusiji je da zaustave napredovanje Vojske Sirije ka položajima terorista, to je značenje, zaboravite na sve ostalo. Oni kažu da smo mi otišli predaleko u borbi protiv terorista, da to nije trebalo da se dogodi i da Rusi treba da nas zaustave, da treba sačuvati teroriste - zaključio je Asad.

POVEZANE VESTI

Petak 16.12.2016. 22:28
Uvek kada hoce legalno da sruse nekog sa vlasti, radi svojih interesa, pokrenu "Humanitarno Bombardovanje". Tako je bilo u Arapskim prolecima u kojim su sem avijacije SAD ucestvovali avioni iz Britanije i Francuske. Ko je onda kriv za terorizam u Londonskom metrou, Parizu, Nici... Bombardovanje nije bilo ni u Ukrajini, iako su to hteli da urade za vreme zimske olimpijade u Rusiji,.
Petak 16.12.2016. 22:30
Sve je jasno i sve smo to gledali kod svoje kuce. Kada zapad zarad "demokratije" unistava nasu zemlju, prvo sankcijama, zatim i vojnim razaranjima. Sve je navodno radjeno da bi se sklonio jedan covek, pod plastom te lazi ub-ijene su stotine i hiljade ljudi. Ub-ijali su ceo jedan narod, samo da bi ostvarili svoje interese. To su uradili kod nas, uradili su u Iraku, Libiji, Siriji. Sreca je da su sva carstva pala na vrhuncu svoje moci, pasce i ovo.!!!
Petak 16.12.2016. 22:31
Samo budala moze da poveruje da posle svega on nema podrsku svoga naroda...njegovi sunarodnici su odlucili da se bore protiv terorizma i stali su iza svoje vlade,kakva god ona bila to je ispravna i odgovorna odluka...za buducnost za Siriju. Zapad je pokazao koliko je opasan ne biraju sredstva da dodju do cilja,nacin je i vise nego pogresan,tako da jako navijam da oni i njihovi puleni podvijenog repa napuste Siriju,treba pravi narod da obnavlja zemlju,jastrebovi idite kuci.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online