Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 12.12.2016.
15:29
sputniknews.com, Vestionline A

Peskov: Okupacija Palmire nanosi štetu čovečanstvu

Dmitrij Peskov smatra da će šteta biti naneta samo onima koji sede i ne čine ništa, a ne Rusiji. Sve to što se dešava oko Palmire još jednom govori o aktuelnosti pretnje koja dolazi od strane terorističke organizacije ID-a, dok Rusija nastavlja da radi sve kako bi se suprotstavila međunarodnom terorizmu i pružila pomoć Siriji.

Tanjug/AP
Dmitrij Peskov smatra da Rusija radi svoj posao kako treba dok oni što samo posmatraju moraju osetiti posledice

Istakao je i da Kremlj računa na to da će u najskorijoj budućnosti svi kontranapadi Islamske države na Palmiru biti zaustavljeni.

- To što se dešava u Palmiri još jednom govori o tome koliko je ozbiljna pretnja koja dolazi od ID-a. Mi sa žaljenjem moramo da konstatujemo da još uvek nije moguće u potpunosti neutralisati takve ofanzivne operacije - rekao je Peskov.

On se takođe osvrnuo i na operaciju oslobađanja iračkog Mosula rekavši da ona teroristima omogućava da stvaraju veće grupacije u Siriji pomoću kojih bi sprovodili ofanzive.

- Operacija u Mosulu isteruje teroriste iz tog grada i na taj način se formiraju veće grupacije u Siriji koje se mogu koristiti za sprovođenje ofanzive - rekao je on.

Oglasila se i predsednica Saveta federacije Rusije Valentina Matvijenko koja je istakla da nema reči o učešću ruskih vojnika u kopnenoj operaciji u Siriji.

POVEZANE VESTI

Sreda 14.12.2016. 21:59
Ta igra sa Turcima, naprijed – nazad, toplo – hladno, nama laicima sa strane, ne dozvoljava jasan pogled na cijelu sliku. Kurdski faktor je trenutno potisnut u stranu, iako će on, kad za to dođe vrijeme, biti vrlo ozbiljan. Rasplet na kraju sa Alepom će ukazati dio dilova koji su u igri. Sudbina ”savjetnika”, ”instruktora” ili kako već, će pokazati dosta toga što se odvija u pozadini. Ako se izvuku, a čini mi se da će im biti dopušteno, Ameri će morati dati nešto zauzvrat. Pad Alepa je strateški uspjeh Asada i saveznika, što će se uskoro osjetno odraziti na drugim djelovima Sirije. Palmira je taktička žrtva, ništa više od toga. Cilj je bio ubaciti kamenčić u Asadov ratni stroj, jer je očito da Ameri i društvo trenutno ovdje nemaju jakih poteza. Kako bilo, izbacivanje ISILA iz velikih urbanih sredina na otvoreni prostor, značajno će promijeniti način i dinamiku daljnjih operacija. Realno je za očekivati da Asadove pozicije za buduće pregovore, bitno jačaju. By the way, sudeći po količini informacija, u Mosulu je mir božji.
Sreda 14.12.2016. 22:00
1. Alepo je oslobođen, iako je to više manje hrpa ruševina pobjeda je značajna jer oslobađa lojalističku vojsku za nove akcije, e sada je pitanje kako će odigrati dalje, slučaj Palmyra je pokazao da Assad i kada oslobodi neko područje isto ne može zadržati bez enormne količine vojske, tako da pitanje je što sa alepom ako tigrovi odu predaleko, ne bih se začudio da zeleni pregaze alep za jedno popodne 2. Prestanite relativizirati gubitak Palmyre, gubitak je ogroman, kao prvo Palmyra je geografski smještena u centar Sirije i neophodna je svakom tko pokušava kontrolirati čitavu Siriju, nadalje Palmyra je centar plinsko-naftnih resursa koje Sirija još ima, dalje DEZ se bez Palmyre dugoročno može ili predati ili pokušati evakuirati što će teško ići bez Thardeh planine koja nadgleda Aerodrom, tek na zadnjem mjestu je simbolički značaj Palmyre o kojem ne bih sada dalje elaborirao,…. zbog svega nabrojanog neophodno je da se znatne snage prebace u Istočni Homs kako bi se situacija kosolidirala što će poljunjanim zelenim frakcijama u Idlibu dati vremena da se oporave i nastave borbu, znači iscrpljivanje Sirije i Rusije se nastavlja, a pobjeda u Alepu je samo pirova pobjeda jer zbog gubitka Istočnog Homsa ova velika pobjeda nije donijela željenu stratešku prevagu.....
Sreda 14.12.2016. 22:01
Opet dolaze na vidjelo vjecite boljke sirijske armije, cak i uz svu opremu koju su dobili od rusa..asadu bi valjao kakav marketinski menager da motivira narod ..mislim da je oslobadjanje alepa trebalo da bude taj moment…ovako rastegnuti mogu ratovati dok ne izgube rat..koliko ce i rusi imati tolerancije… Cudi me da nisu u palmiri ostavili barem jedan vod koji bi brinuo da sve stima..vjerujem da tada bi bilo manje iznenadjenja..
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online