Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Sreda 30.11.2016.
19:11
Vestionline, b92.net A

Rusi hteli da upozore SAD, 27 minuta bili na čekanju

Rusija već neko vreme pokušava da od SAD dobije tačne podatke i koordinate gde Amerikanci planiraju da izvedu napade u Siriji. Međutim, do sada, SAD su Ruse izneverile svakog puta, naveo je Majkl Maluf, bivši zvaničnik Pentagona.

pixabay.com
Pentagon istražuje zašto se niko nije javljao na ruski poziv

Pentagon se u utorak oglasio u vezi sa napadom koji je koalicija predvođena SAD izvela na sirijske snage, u kojem su ubijena 62 vojnika, a više od 100 ih je povređeno.

Kako je "Raša tudej" saznala od Majkla Malufa, ne zna se da li je moguće da su Amerikanci na telefonskoj liniji Rusiju držali pola sata. Rusi su ti koji su javili da je napad koalicije pošao naopako. 

- Neko bi trebalo da je uvek pri telefonu i podigne slušalicu. Mislim da će Pentagon da razmotri ovo i da vidi zašto nije bilo ljudi. Mislim da će biti posledica. Rusi neko vreme pitaju Amerikance da im daju planirane koordinate za napade. Nažalost, SAD su to odbile svakog puta. U ovom slučaju date su pogrešne koordinate. Malo sam zabrinut i oko toga ko im je dao te koordinate. Mi jednostavno nemamo ljude na kopnu i moramo se osloniti na naše saveznike - rekao je on.

Izveštaj o napadu takođe sadrži podatke koji govore da je koaliciji bilo skoro nemoguće da razazna da li su u pitanju vladine snage ili Islamska država, pošto nisu "nosili nikakvu prepoznavajuću vojnu odeću i simbole jedini". 

- Pa, ako se napad dogodio noću teško je uočiti. Morate imati i na umu da su se snage veoma brzo kretale. Moje viđenje situacije je da su borci Islamske države odbili napad sirijskih trupa, što dovodi do toga da je neko sa kopna dao SAD pogrešne koordinate. Nije bilo koordinacije, komunikacije, posebno ne sa sirijskim snagama. A trebalo bi da postoji konstantna komunikacija sa Rusima. Kako se u izveštaju navodi, oni nisu bili dostpuni na liniji 27 minuta - rekao je Maluf. 

Pentagon je u utorak objavio izveštaj napada koji se dogodio krajem oktobra u Deir el Zoru, kada je koalicija predvođena SAD gađala položaje sirijskih snaga. SAD su napad označile kao "nenamernu grešku za žaljenje".

POVEZANE VESTI

Sreda 30.11.2016. 19:33
Ma i vi ste budale rusi!Sta imate da cekate te budale rokajte sve redom pa da vidimo hoce li se sledeci put praviti budala!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online