Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Sreda 30.11.2016.
16:41
sputniknews.com, Vestionline A

Tramp: Napuštam biznis posvetiću se vođenju SAD

Novoizabrani američki predsednik Donald Tramp najavio je danas da će odustati od svog biznisa kako bi se u potpunosti usredsredio na upravljanje zemljom i "Ameriku ponovo učinio velikom", dok će svoje "velike poslove" ostaviti svojoj deci, javljaju agencije.

Reuters
Donald Tramp: Ništa me ne zanima osim SAD

Tramp je na Tviteru danas napisao da su u pripremi pravni dokumenti o njegovom potpunom izlasku iz poslovnih operacija jer je, kako je istakao, "predsedništvo daleko važniji zadatak", prenosi AP.

Novi predsednik je napomenuo da nije u obavezi da ostavi biznis, ali da to smatra "vidno važnim" kao predsednik kako ne bi došlo do sukoba interesa s njegovim poslovnim poduhvatima, navodi Rojters.

​Tramp je rekao i da će o napuštanju biznisa dok je u Beloj kući govoriti na konferenciji za novinare koju će održati zajedno sa svojom decom idućeg meseca, prenosi AFP.

- Održaću veliku konferenciju za štampu u Njujorku sa svojom decom 15. decembra, i tada ću govoriti o činjenici da ću napustiti svoj veliki biznis u potpunosti kako bih se sasvim fokusirao na upravljanje zemljom da bih Ameriku učinio ponovo velikom - poručio je on putem Tvitera.

Donald Tramp je kao republikanski kandidat odneo pobedu na predsedničkim izborima u SAD održanim 8. novembra, porazivši demokratsku protivnicu Hilari Klinton.

Američka agencija podseća da se Tramp, inače magnat na polju nekretnina, našao na udaru kritika zbog toga što se izlaže potencijalnom sukobu interesa ako zadrži ulogu u svom globalnom poslovanju dok obavlja predsednički mandat. 

POVEZANE VESTI

Petak 02.12.2016. 23:16
Pitanje Trampovih poslovnih interesa postavlja se još od izbora s obzirom da njegova kompanija obavlja poslovne poduhvate širom sveta i u Sjedinjenim Državama. Tramp je napisao na Tviteru da će održati konferenciju za novinare 15. decembra na kojoj će dati više detalja o ovom potezu.
Petak 02.12.2016. 23:17
Da li Tramp zaista moze da "izadje" iz biznisa koji je vodio svih ovih godina i je li to merilo da li se posvetio u potpunosti novoizabranoj funkciji? Jos je interesantnije da li su prethodni predsednici uradili isto? Da li su to uopste morali? A posebno je interesantno pitanje, sta ce biti kada mu istekne mandat? Za primer mozemo uzeti i neke nase potpredsednike vlade koji su se vrlo brzo obogatili posle (a mozda i za vreme?) svog mandata, bilo da su upravljali sopstvenim preduzecima, bilo da su dobili vrlo visoke pozicije u nekim velikim (stranim?!) preduzecima? Da li je neko ispitao njihov sukob interesa?
Petak 02.12.2016. 23:18
Pravilo je da se posao stavi u takozvani "blind trust" tokom izvršenja neke javne funkcije kako bi se onemogućile malverzacije sa pozicija moći. Tramp je očajan privrednik, on čak nije ni znao šta je to kad su ga pitali. Čovek koji je bankrotirao KAZINO za čak MILIJARDU dolara. Čije god pare da je uzeo, proglašavao je bankrot posle par godina - apsolutno nesposoban čovek.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online