Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Sreda 23.11.2016.
17:44
Vestionline, Sputniknews.com A

"Rezolucija EP je informacioni zločin"

Rezolucija Evropskog parlamenta o borbi protiv ruskih medija jeste informacioni zločin, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.

wikimedia.org/mid.ru
Marija Zaharova: Ukoliko nas budu dirali, mi ćemo delovati recipročno

- To je zločin, kada uz stvarnu pretnju u vidu terorizma, fundamentalizma, i ne samo toga, nego sredine koja hrani nacionalizam, ksenofobiju, skrećete pogled međunarodne zajednice na potpuno drugu stranu - rekla je Zaharova u programu televizijskog kanala "Rusija 1".

Prema njenim rečima, doneseći ovakvu odluku zapadni političari vrše zločin, jer ne daju mogućnost ljudima da analiziraju i da misle i na osnovu alternativnih izvora informacija. 

- Sputnjik i RT nameravaju da tuže Evropski parlament samo se u raspravi rađa istina, samo se uz više argumenata može shvatiti kako delovati dalje. Ovaj prljavi papir, na kojem su oklevali da glasaju "za" ili "protiv", nego se 200 ljudi jednostavno suzdržalo, očigledno, jednostavno nisu želeli da budu uvučeni u ovaj proces, ovaj papir je dokaz informacionog zločina - rekla je Zaharova. 

Prema njenim rečima, nikakve diskriminacije zapadnih novinara u Rusiji nije bilo niti će biti, ali će Rusija odgovoriti recipročno na pritiske na ruske novinare. 

Prema njenim rečima, u Rusiji je osnova za saradnju s novinarima sertifikat o akreditaciji, a ne kvalitet novinarskog materijala. 

- Ukoliko nas budu dirali, mi ćemo delovati recipročno i odgovarati na to. To nije naš izbor i mi ne želimo da namećemo takvu situaciju“, istakla je Zaharova. 

POVEZANE VESTI

Sreda 23.11.2016. 21:32
Sputnjik i RT nisu novina tj. mediji , to je Putinov bilten.
Petak 25.11.2016. 22:14
"Cudno" je sto predlog rezolucije potice od delegata evropskog parlamenta iz Poljske.Nedavno je imao svoju predigru ili najavu,na brifingu Bele kuce,kad je portparol Kirbi izjavio novinarki RT da nju ne tretira kao novinara drugih,po njemu,slobodnih medija.Izjava je usledila nakon pitanja novinarke da tacno navede naziv mesta u .kojem je bombardovana mobilna bolnica od strane Ruske avijacije.Pored toga rekao joj je da pita njenu vladu za nazive mesta.Takav odgovor nije naisao na odobravanje ostalih prisutnih novinara.Tako i danasnju rezoluciju kritikuju i upozoravaju na njenu stetnost,delegat Spanije ,V.Britanije Italije,protiv njenog usvajanja bilo je 179 delegata,a 208 se uzdrzalo glasanja,dok je za bilo 304 delegata.Po kojoj demokratskoj logici je ta rezolucija prihvacena.EU se plasi drugacijeg stava,drugog glasa,onog koji nije pod njenom kontrolom,zbog cega taj strah.U Evropi se budi era Makartizma,ne daj boze nesto gore,a iz nje ce se izroditi i ostri protivnici te politike.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online