Četvrtak 18. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 20.11.2016.
14:52
Vestionline, Blic.rs, Aljazeera.net A

Horor u Alepu: Bombardovana bolnica, bebe izvučene iz inkubatora! (VIDEO)

Bolnica Omar bin Abdul Aziz u istočnom Alepu, koji je pod kontrolom pobunjenika, potpuno je uništena bombama u noći između petka i subote.

youtube.com/AlJazeeraEnglish
Medicinska sestra u toku bombardovanja bolnice iz inkubatora izvlači bebu

Ključna bolnica u opkoljenoj sirijskoj enklavi Alepu potpuno je nefunkcionalna nakon napada što znači da je istočni deo tog podeljenog grada ostao bez bolnice, izvestila je u subotu Zajednica sirijskih medicinskih organizacija (UOSSM).

Zasad nema podataka o žrtvama tog napada, ali je navodno deo osoblja i pacijenata zarobljen pod ruševinama. Lekari i osoblje su užurbano bežali napolje, a u tom haosu iznosili su pacijente koje su prethodno skidali s infuzije, dok su uplakane bebe izvlačili iz inkubatora.

Četiri bolnice, među kojima i dečja, potpuno su razrzšene, prenela je Sirijska opservatorija za ljudska prava sa sedištem u Londonu.

Za napad su SAD i UN kritikovale sirijsku vladu i Rusiju, koje su i ranije u zapadnim medijima optuživane da gađaju civilne mete. Kremlj demantuje.

U Alepu, nekada najvećem gradu Sirije, godinama podeljenom između vladi lojalnih i pobunjeničkih snaga, nalazi se oko 250.000 civila.

Alepo je od 2012. godine, kako se podseća, podeljen na istočni koji kontroliše opozicija i zapadni deo grada pod vladinom kontrolom.

Opozicioni deo je opkoljen već skoro četiri meseca što je dovelo do nestašica hrane i drugih potreba.

POVEZANE VESTI

Utorak 22.11.2016. 20:23
Predstavnik americke vlade je na konferencije za stampu izjavio da je Rusija bombardovala 5 bolnica u Siriji. Kada ga je jedna novinarka (Russia Today) upitala za imena gadjanih bolnica kao i izvore tih optuzbi, on nije znao odgovoriti te je novinarku verbalno napao i izjavio da ona ne moze imati isti tretman kao i ostali prisutni novinari. Vrhunski novinari su oni koji postavljaju prava pitanja i traze odgovore. Naknadno su putem email-a novinari dobili podatke o bolnicama kao i to da su izvori "odredjene agencije" (!?!) i SZO. Daljom istragom su novinari trazili odgovore od Svetske Zdravstene Organizacije koja je potvrdila da su bolnice gadjane ali da oni nikako ne mogu reci ko je kriv za bombardovanje. Kako onda Amerikanci znaju? Rusofobija je bolest.
Utorak 22.11.2016. 20:24
Klasicno kao sa Kuvajtom i Irakom. Prvo se u uzvestajima Amera uporno ponavlja da su bombardovane bolnice a na pitanje novinara RT da nabroje koje su to bolnice potparol nema pojma.Tako je bilo i u Kuvajtu gde je na TV prikazano kako Iracki vojnici vade bebe iz inkubatora i one navodno umiru kasnije se ispostavilo da su ceo film rezirali novinari ABC sa Kuvajtskim abasadorom iz Amerike. Jedina razlika je sto je sada upitanju Aldzazira cije je sediste u Kataru koji podrzava ISIS.
Utorak 22.11.2016. 20:24
U ratu istina prvo strada....!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online