Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 17.11.2016.
16:42
Vestionline, Sputniknews.com A

Sirijska vojska zauzela važne objekte, uništen odred islamista

Sirijska vojska je uništila odred militanata terorističke grupe Islamske države u području aerodrama Dejr el Zor na istoku Sirije, pri čemu je ubijeno 26 terorista.

Reuters
Teroristi pretrpeli poraz, sirijska vojska zauzela važan objakat na istoku zemlje 

Prema podacima agencije SANA, sirijska vojska je u borbama ubila 26 terorista. Vojska je uspela da potisne protivnike iz okolnih rejona, uništi tehniku i municiju terorista.

Aerodrom sirijskog Ratnog vazduhoplovstva nalazi se u južnom predgrađu Dejr el Zora. Pošto se radi o strateški važnom objektu na istoku zemlje, on je tokom tri godine bio pod opsadom militanata.

POVEZANE VESTI

Subota 19.11.2016. 20:56
Према поузданим информацијама са терена, сиријске јединице које делују у оквиру елитне бригаде Кават ел-Нимр „Тигрови“, у координацији са НСО и деловима јединице „Јастребови пустиње“, успеле су, дефинитно да заузму постројење у оквиру ТЕ „Алепо“! Том приликом. огромна већина исламиста које је бранила овај објекат је уништена (отпор је био одсудан, борбе су се водиле на живот или смрт). Операцију ослобођања електране интензивно су помогле руске ВКС, прецизно погађајући утврђене отпорне тачке и фортификације непријатеља. Такође, још јутрос, делови бригаде „Тигар“ који су се налазили нешто западније у реонима Ас-Син и Тел Алам, извели су муњевит напад и успели да заузму Балат и Ум-Туракију чиме је исламистичка групација која делује на потезу од варошице Тел Аран па до авио-базе Кавиерес, затворена у чврст обруч. Према различитим проценама у овом обручу се налази од 800-1000 екстремиста, који у наредним данима преостају само 2 опције : *Да се предају сиријским трупама, или *Да сви одреда буду уништени
Subota 19.11.2016. 20:57
У духу стратегије да се непријатељске снаге ставе под незамислив притисак, САА (555.бригада) у координацији са руским ВКС, шиитским милицијама су изненада отвориле нови нападни правац и покренуле операцију у правцу града Раке, тачније авио-базе Табка. У протеклих неколико дана, тамо се бележе велики помаци. Ова борбена група је успела да продре 15-20км у дубину исламистичког фронта, дуж комуникације Хама-Рака, опасно угрожавајући самопроглашену престоницу „Црног ислама“. Тренутно, тамо се воде жестоке борбе на линији Итријах-Закија где исламисти улажу велике напоре да успоре ову изненадну офанзиву сиријских снага и њених савезника. Услед непознанице о концентрацији савремених анти-тенковских средстава на овом правцу, у операцији су примећени и тенкови Т-90, који имају способност да у великој мери смање њихову ефикасност, чинећи их практично неупотребљивим.
Subota 19.11.2016. 20:59
Званични представник Министарства одбране Русије генерал-мајор Игор Конашенков назвао је „информативном брљотином“ још једну у низу спекулација Стејт департмента Џона Кирбија о наводном бомбардовању „болница“ у Сирији. „После три дана, већ је постало апсолутно јасно да наводно уништење ’болница‘ и ’мобилних клиника‘ у Алепу постоји само у машти представника Стејт департмента САД Џона Кирбија. Та информативна брљотина ће сигурно остати мрља, ако не за војску, онда свакако у биографији адмирала Кирбија“, изјавио је он.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online