Petak 29. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 11.11.2016.
01:10
ruskarec.ru A

Zašto "Admiral Kuznjecov" baš sada planira napad na Alepo?

Grupa brodova na čelu sa nosačem aviona i teškom krstaricom "Admiral Kuznjecov" počeće da uništava bande koje pokušavaju da se probiju prema Alepu kroz ešalone sirijske armije na zapadnom i jugozapadnom pravcu. Po rečima eksperata, izbori u SAD pružaju Rusiji dodatnu šansu da izvrši preokret u borbama protiv Islamske države u Siriji.

Reuters
"Admiral Kuznjecov" spreman za napad na Alepo

"Glavni zadatak ove grupe brodova je da zajedno sa brodovima Crnomorske flote i strateškim bombarderima, kao i sa avionima sa vazduhoplovne baze Hmejmim, izvrši vazdušni napad na teroriste koji pokušavaju da se probiju ka Alepu, i to dok se još nisu približili gradu", pišu ruski portali.

U ovom trenutku stručnjaci Ministarstva odbrane Rusije privode kraju posao vezan za otkrivanje novih područja gde džihadisti koncentrišu svoje snage, kao i kampova za obuku bombaša-samoubica i zaštićenih položaja, a takođe za utvrđivanje putanja njihovog kretanja i lociranje njihovih skladišta oružja i baza za snabdevanje.

"U tu svrhu je znatno pojačan kontingent ruskih izviđačkih sredstava u Siriji, uključujući i bespilotne letelice i sredstva za radiotehničko izviđanje. Podaci se prikupljaju i pomoću grupe orbitalnih satelita", saopštio je izvor portala "Gazeta.Ru".

On je dodao da su teroristi u protekle dve nedelje nekoliko puta pokušali da probiju položaje sirijske armije zapadno i jugozapadno od Alepa.

Grupu brodova na čelu sa teškom krstaricom i nosačem aviona "Admiral Kuznjecov" čine teška nuklearna raketna krstarica "Petar Veliki", veliki protivpodmornički brodovi "Severomorsk", "Viceadmiral Kulakov" i brodovi za snabdevanje.

Zašto baš sada?

- Ovo je specifičan trenutak, i on nije slučajno izabran. Grupa ratnih brodova će izvršiti napad na teroriste Islamske države na području Alepa u trenutku političke turbulencije u SAD, kada novi predsednik još zvanično nije stupio na dužnost - rekao je za "Rusku reč" profesor Akademije vojnih nauka Vadim Kozjuljin.

Po njegovim rečima, sada postoji mogućnost da se izvrši snažan napad i reši problem sa Islamskom državom u Alepu, pre nego što Tramp počne da preduzima kontramere protiv Rusije u Siriji.

- Slanje "Admirala" u Siriju je provera operativno-tehničkih mogućnosti i sposobnosti naše grupe brodova na čelu sa nosačem aviona, jer Rusija nikada ranije nije koristila nosač aviona u pravim ratnim uslovima - rekao je za "Rusku reč" glavni urednik lista "Arsenal Otečestva" Viktor Murahovski.

U ovom trenutku se na "Admiralu Kuznjecovu" nalazi oko 15 lovaca Su-33 i MiG-29K/KUB i deset helikoptera Ka-52K, Ka-27 i Ka-31.

POVEZANE VESTI

Petak 11.11.2016. 04:17
Zato sto je sila i sto mu se moze...
Petak 11.11.2016. 23:29
Па рекосмо неки дан, да се направи ВАТРОМЕТ, јер га фрустрирана вештица издувала, хахахаааа, ... САД-исти треба да часте, добили новог "шефа" !!! П.С. Масонска елита бесна до неба, хехе, омакла им се комбинација са злобном бабетином !!!
Petak 11.11.2016. 23:30
Тренутак је да се зада ударац највећем делу исламских терориста савезника САД.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online